Dragnea își amenință contestatarii cu excluderea: nu mai pot s-o facă din interiorul PSD

Dora Vulcan | 11.03.2018

Nici nu s-a terminat bine congresul PSD de sâmbătă, că liderul Liviu Dragnea a trecut la amenințări nici măcar voalate la adresa contestatarilor săi. Pe care i-a amenințat cu excluderea și i-a și desființat punând sub semnul întrebării valoarea lor politică la nivelul partidului, din moment ce au fost infirmați la vot.

Pe aceeași temă

 

 

  Dragnea arată că nu are de gând să treacă cu vederea criticile care i-au fost aduse privitoare la ”simulacrul de congres”. Desigur, el spune că cei care au pierdut la congresul de sâmbătă au pierdut doar pentru că nu au avut valoare, ca să fie validați prin votul colegilor, dar mai ales pentru că și-au atacat partidul; comițând, astfel, o abilă identificare a sa cu partidul. Nici Andronescu și nici Bănicioiu nu au atacat în declarațiile lor PSD ci faptul că nu li s-a permis, până în ultimul moment al ședinței CEx al PSD, care a premers congresului, să-și depună candidatura pentru funcția pregătită de Dragnea pentru Dăncilă și că, la congresul de sâmbătă, nu au fost lăsați să-și susțină discursurile de candidați înainte de exercitarea votului. De unde și retragerea lor înainte de vot, când - așa cum au declarat - au înțeles că sâmbătă, la Sala Palatului nu a avut loc un congres ci un simulacru de congres. Așadar, candidaturile lor nu au fost invalidate prin vot, ci prin simpla lor retragere din cursă.   E drept că, în acest timp, votul s-a derulat în virtutea inerției iar cei doi abia dacă au obținut împreună câtea sute de voturi, spre deosebire de Dăncilă care a obținut aproape 2.900, dar asta nu schimbă nici realitatea evenimentelor, a faptelor și nici pe cea a declarațiilor celor înfierați sâmbătă de Dragnea, imediat după ce și-a văzut toți sacii în căruță și manevrele de întărire a puterii personale confirmate în congres.​

 

 

El spune că aceștia nu au fost votați, de fapt, pentru că și-au atacat partidul, comițând astfel o abilă identificare a sa cu partidul.

 

De asemenea, el a pus sub semnul întrebării valoarea celor care au pierdut, spunând că, de fapt, ”în PSD nu poți să impui pe cineva care nu are valoare. Numai cine nu cunoaște partidul acesta și eu tot mă mir că după atâtea exemple și după ... în ultima perioadă sunt colegi care spun că sunt vechi în partid și care tot nu înțeleg acest partid. Nu poți să ataci partidul tău și dup-aia să vii să le ceri colegilor tăi 'votați-mă că eu țin cu partidul'.”

 

 

"Eu îmi doresc foarte mult ca după acest Congres toată lumea să înțeleagă că marea masă a partidului nu mai acceptă acțiuni care să reprezinte atacuri asupra membrilor de partid. Nu mai putem continua să comentăm, să dăm răspunsuri la tot felul de afirmații. Am susținut și am propus să trecem peste orice condiții și oricine vrea să candideze, să poată candida. E un vot democratic, un vot corect. Oricine vrea să mai discute aceste lucruri, nu mai poate s-o facă în interiorul partidului", a declarat Liviu Dragnea la sfârșitul Congresului.

 

 

 

 

 

Background

 

Andronescu și Bănicioiu și-au retras candidaturile. Ei spun de congresul PSD că e un simulacru

 

 

Senatorul PSD Ecaterina Andronescu și fostul ministru Nicolae Bănicioiu și-au retras sâmbătă candidaturile pentru funcția de președinte executiv al PSD reclamând ”simulacrul” de congres. Ei au părăsit amândoi Sala Palatului fără măcar să voteze. Bănicioiu spune că, de fapt, nu i s-a permis accesul la vot. Andronescu a spus că s-a simțit umilită după 22 de ani în partid să ajungă să-și cerșească nu votul ci dreptul de a candida, care i-a fost refuzat până în ultima clipă în ședința CEx premergătoare congresului. 

 

 

 Nicolae Bănicioiu a declarat că este un simulacru congresul PSD, că se votează de la ora 13.30 şi că probabil această organizare s-a decis după victoria de ieri în CExN a celor cărora nu li se aprobaseră candidaturile. Ecaterina Andronescu a anunţat că au decis să se retragă din competiţie.

 

 

„Am hotărât să plecăm, pentru că modul în care au fost gândite procedurile şi faptul că sunt pe poziţia 20 şi voturile deja s-au dat, ar fi absolut inutil. Am decis să ne retragem, viaţa merge înainte”, le-a declarat Andronescu jurnaliştilor, citată de Digi 24. 

 

Bănicioiu a spus că votul a început la ora 13.30 şi deja au apărut primele buletine votate, iar în sală mai sunt mai puţin de o treime din delegaţi.

 

„Acest congres a fost făcut în primul rând pentru a reechilibra balanţa de gen în PSD. Tocmai asta am vrut să fac, am vrut să cedez candidatura doamnei Andronescu. Şi Liviu Dragnea ar trebui să-i cedeze funcţia de preşedinte doamnei Dăncilă”, a mai spus Bănicioiu. lui dragnea

 

Ecaterina Andronescu a spus că s-a înscris pentru această candidatură, deşi prin sprijinul pe care preşedintele partidului i l-a dat Vioricăi Dăncilă era clar că şansele sale sunt minime, dar s-a înscris pentru ideea de competiţie.

 

„Probabil că decizia de a crea acest simulacru s-a luat după victoria de ieri din CEx. Acum, când s-a terminat congresul, cică ne anunţăm candidaturile pe scenă. E comic”, a completat Bănicioiu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22