Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Meleșcanu: analiza despre mutarea ambasadei la Ierusalim, gata într-o lună. Există riscuri
Dora Vulcan - - - -
2018-05-20
Actualitate Interna
1

Analiza privind oportunitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim va fi finalizată în cel mult o lună, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, duminică la Parlament. El a admis că, din punct de vedere al securităţii, există riscuri.

 

 

 ”Într-un orizont de timp rezonabil. Va fi în maximum o lună de zile”, a spus șeful diplomației, duminică, la Parlament, referindu-se la concluziile analizei iniţiate de Guvern privind oportunitatea relocării Ambasaderi României din Israel.

 

 

”Pe fiecare temă vedem care sunt avantajele şi dezavantajele mutării ambasadei. Astea sunt domeniile juridic - care sunt problemele juridice pro şi contra, argumente, probleme de securitate, probleme politice, probleme economice şi sociale. Le luăm pe fiecare. Practic, pe partea securitară am încheiat prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme, iar acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni”, a declarat ministrul de Externe.

 

 

Meleşcanu a mai spus că decizia nu trebuie luată doar pe un element sau pe altul, ci trebuie să se refere la ansamblul avantajelor şi dezavantajelor.

 

 

"Evident că există riscuri din punct de vedere al securităţii, dar este un punct de vedere. Trebuie să vedem în ce măsură ele sunt reale sau sunt doar la nivelul nostru de percepţie”, a spus el. 

 

 

TAGS : guvern psd dancila mutare ambasada ierusalim melescanu analiza oportunitate riscuri
Comentarii
emil 2018-05-20
Ce rost mai are analiza la o luna dupa ce ati fost prezenti la inaugurare?
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
987
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22