Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iordache va discuta cu membrii Comisiei de la Veneția modificările la Legile Justiției
Redactia - - - -
2018-06-19
Actualitate Interna
1

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul Justitiei, va avea o discutie cu membrii Comisiei de la Venetia, privind modificarile care s-au facut la Legile Justitiei.

 

 

Discutiile au loc dupa ce presedintele Klaus Iohannis a sesizat forul european pe modificarile legislative.

 

Intalnirea va avea loc pe 22 iunie, iar la ea vor mai participa reprezentanti ai Ministerului Justitiei si ai Administratiei Prezidentiale. De asemenea, delegatia Comisiei de la Venetia, care a fost in Romania in perioada 11-12 iunie, va prezenta un raport, apoi se va da un aviz preliminar.

 

Potrivit agendei oficiale a Comisiei de la Venetia, Subcomisia asupra Justitiei va fi informata cu privire la acest punct in cadrul reuniunii sale din 21 iunie 2018, anunță Ziare.com.

 

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si-a anuntat participarea pe site-ul Ministerului Justitiei, intre 21 si 23 iunie, la lucrarile Comisiei.

 

Potrivit listei de participanti la eveniment, afisata pe site-ul Comisiei de la Venetia, din partea Romaniei vor fi prezenti Tudorel Toader si Bogdan Aurescu. Invitati la acest eveniment mai sunt: Florin Iordache, Simina Tanasescu - consilier prezidential, Marieta Safta - secretar de stat in MJ si un interpret.

 

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, pe 2 mai, ca a decis sa trimita pachetul de legi ale justitiei la CCR si sa sesizeze Comisia de la Venetia.

 

Apoi, dupa ce CCR se va exprima asupra chestiunilor semnalate in sesizarea lui, seful statului va face o noua analiza si va decide atunci daca se impune o reexaminare.

 

"Am decis sa trimit intregul pachet inapoi la CCR si in paralel sa sesizez Comisia de la Venetia. De aceea, fac apel la CCR de a nu se grabi si a conlucra cu organismul european", a spus Iohannis.

TAGS : legile justitiei comisia de la venetia florin iordache psd-alde acpe consiliul europei
Comentarii
oblivion 2018-06-23
De ce nu le-ar explica si cum socrii au afaceri de milioane.
Banditul asta pune tara pe butuci.
Luati seama la ce face. Ii prevestesc probleme culminand, poate, c-un accident. Or mai fi, poate, prin servicii care nu dorm.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
887
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22