Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDFDragnea, puscaria sau butonul nuclear?
2018-06-21
25
Exista premisele ca Dragnea sa declansaze razboiul civil pentru a scapa de condamnare. Nu mai are nimic de pierdut. S-ar putea sa-l opreasca partidul de frica sa nu piarda alegerile. Steaua lui Dragnea insa apune, orice ar face.

 

Dragnea a fost condamnat la 3 ani si 6 luni cu executare in pofida masinariei de razboi pesediste care a actionat impotriva justitiei in ultimii doi ani. E un semnal important prin care magistratii isi reafirma independenta si demonstreza ca nu e totul pierdut, ca pot rezista presiunilor.  Un semnal  important si pentru magistratii care  incepusera sa se resemneze si sa inchine steagul. Opinia publica isi recistiga si ea  increderea in justitie, subminata sistematic de campania politico-mediatica si de achitarile din ulltima perioada.

 

De azi Marele Daddy incepe sa intre la apa. Se va face tot mai  mic cu fiecare zi care trece. E chestie doar de timp.  Achitarea  la completul de cinci judecatori la Inalta Curte este putin probabila. Reactia pesedeilor este intre pleosteala, furie si omagii. La fel si cea a maciucilor de presa.Spectacolul merita toate paralele.

 

Intrebarea e ce va urma dupa condamnarea lui Dragnea, ce se va intimpla in  PSD, care va  fi impactul pe scena politica si cum va arata asaltul asupra justitiei?  Fara discutie e un moment de rascurce.

 

In  primul rind, e clar ca se vor declansa luptele pentru putere in PSD. In prima faza camarila si baronetul vor face ostentativ zid in jurul lui Dragnea- in special pentru a nu pierde conducerea Camerei Deputatilor- asa  cum se vede deja din primele reactii- Dancila, Stannescu, Buzatu, Tariceanu, Stanescu, Nica, Carmen  Dan,  etc.  In subteran insa sforile se trag. Gruparea dizidenta, in  frunte  cu Mihai Tudose, e deja pregatita si va cauta sa formeze o masa critica pentru inlaturarea lui Dragnea. Pe masura ce se va apropia sentinta definitiva, undeva spre  sfirsitul toamnei, este probabil ca puterea lui Dragnea se va diminua si ca tot mai multi vor cauta alternative. De fapt, incepind de azi,  PSD intelege ca partidul nu mai are sanse in alegeri cu Dragnea condamnatul in frunte ( candidatura la prezidentile  devine o gluma sinistra). Mai devreme sau mai tirziu, partidul ii va lua gitul, dar pina  atunci Dragnea nu va mai fi cea a fost. Ramine doar intrebarea cine ii va lua locul. Care va fi alternativa.

 

Diminuarea puterii in partid ( desi nu este exclus sa se prabuseasca mai repede decit putem anticipa acum)  se va rasfringe si asupra  guvernarii. Chiar daca Dancila va ramine aceeasi marioneta- a dovedit-o deja prin comunicatul dat dupa condamnare- guvernul in ansamblul său nu va mai fi la dispozitia lui Dragnea ca pina acum. Vor exista presiuni din mai multe parti, frine de tot felul, iar guvernul nu va  mai fi omogen. La fel, e chestie de timp.

 

In al doilea rind, exista riscul ca lupta impotriva justitiei- in parlament sau prin ordonante de urgenta- sa se accelereze. Sa intre in faza acum ori niciodata. In fond, singura  scapare a lui Dragnea se contureaza a fi dezincriminarea abuzului in serviciu.  Formula parlamentara, adica modificarea Codului Penal in parlament in sensul dezincriminarii de care vorbeam, este lunga si nesigura. Legea va fi  intoarsa de presedinte, contestata la  CCR- care se va gindi  de doua ori inainte de a mai face jocurile lui Dragnea, pentru ca va  simti ca se schimba vintul. Nu  este sigur ca strategia va da  rezultate inainte de  decizia pe care o va lua Completul de 5 judecatori.

 

 Mult  mai  rapida este formula ordonantei e urgenta, iar  Dragnea  va pune probabil presiune pe Dancila si Tudorel Toader sa dea o astfel de OUG. Deocamdata,  daca  e sa ne luam dupa  comunicatul Guvernului in care  se vorbeste exact  de articolul privind  abuzul in serviciu ( care a mai trecut odata pe la CCR) se  contureaza  directia  de  actiune.  Cu toate astea, nu e totusi clar daca cei doi isi vor risca pielea. Pentru ca si-o vor risca intr-o masura mult mai mare decit a facut-o Iordache cu OUG 13 in 2016.  Dar nimic nu e imposibil, disperarea e mare. E suficient ca o  Ordonanta prin care sa se  dezincrimineze abuzul in serviciu sa fie in vigoare o singura  zi ( sau 10 minute) ca Dragnea sa scape de puscarie. Vara pare un moment oportun pentru asa ceva. La prima vedere.

 

In al treilea rind, opinia publica ar putea exploda daca Dragnea incearca sa scape de puscarie cu o OUG.  Dupa mitingul PSD si dupa agresiunile  jandarmilor de miercuri seara, manifestatiile prin care se  va cere demisia lui Dragnea  (si a lui Dancila) vor  cistiga  in amploare si determinare. La ora la care scriu Piata  Victoriei e deja plina. In acest context, o OUG cu dedicatie clara pentru Dragnea, deja condamnat, va putea provoca o asemenea furie in societate incit riscul violentelor devine aproape  o certitudine. Ce va face PSD? Greu de spus, dar e  limpede  ca un  astfel  de gest  va mobiliza  electoratul anti-PSD intr-un moment  nu prea indepartat de campania  electorala. Dragnea ar putea realmente arunca tara in aer  ca sa scape de puscarie, dar asta nu inseamna ca el, ca politician, nu este terminat.

 

In al patrulea rind, desi situatia presedintelui Iohannis nu se va schimba, mai ales ca a primit un ultimatul de la PSD pina cind ar trebui sa semneze decretul de revocare ( saptamina viitoare) are o carte in plus pe care o va  putea juca. Condamnarea lui Dragnea arata mai clar adevarata miza a deciziei CCR si presedintele va putea ataca pe tema asta. Cu cit mai repede cu atit mai bine. Pe de alta parte, este posibil ca PSD sa forteze suspendarea, pentru a muta atentia de la condamnare si a-si mobiliza propriul electorat. Lucru valabil insa si pentru electoratul anti-PSD. Iohannis are sansa sa se repozitioneze si sa devina actor intr-un moment in care pare cu spatele la zid.

 

In al cincilea rind, campania de intoxicare cu statul paralel va intra intr-o  noua epoca. Dragnea va fi prezentat drept victima acestuia, a abuzurilor DNA si judecatorilor, despre care ni s-a spus deja ca au dat o ”decizie politica”. Doar ca de acum inainte va deveni mai clar ( chiar si pentru propriul lor electorat) ca lupta cu justitia si statul paralel are legatura doar cu Dragnea si puscaria. Televiziunile, site-urile si ziaristii din buzunarul PSD vor lucra la foc continuu.

 

Concluzie

Exista premisele ca Dragnea sa declansaze razboiul civil pentru a scapa de condamnare. Nu mai are nimic de pierdut. S-ar putea sa-l opreasca partidul de frica sa nu piarda alegerile. Steaua lui Dragnea insa apune, orice ar face.  

 

TAGS : dragnea condamnat executare dancila magistrati justitie PSD
Comentarii
Darie 2018-06-23
Totul depinde de reacția populației, iar faptul că s-a ajuns ca totul să depindă de asta arată că deja suntem în semi-democrație. Urmează democratura, da. Această condamnare a lui Dragnea este egală cu zero. O condamnare reală cu detenție este atunci când condamnatul merge la pușcărie. Dragnea nu merge la pușcărie, ba mai mult, va veni apelul și-l vor achita, așa cum deja s-a antepronunțat nimeni altul decât Ministrul Justiției în persoană. Singurul fapt care mai poate salva România de pe calea democraturii -- și să ne ferească Dumnezeu de ce urmează după democratură! -- este lumea masiv în stradă. „Piticotul” dvs, dna Pora, va întoarce România pe dos, iar lucrul acesta va fi posibil din cauza indolenței și pasivității incredibile a românilor.
MIHAI 2 2018-06-24
Cum va permiteti sa jigniti JUSTITIA care tocmai l-a condamnat pe Dragnea ?
Deocamdata JUDECATORII sunt singurii care au facut ceva concret indeplinind dispozitia
din rechizitoriul DNA de CONDAMNARE a lui Dragnea.

Aceasta CONDAMNARE reprezinta mai mult decat toate cele 500 de mii de beculete
aprinse candva in Piata Victoriei in care nu incap mai mult de 100 de mii de pesedisti.

Nu aveti nici un temei sa suspicionati ca in aapel - recurs , tot nu s-a stabilit numele exact al caii de atac,
alti judecatori vor da ACHITARE la ordinul unui ministru trecator ,
iar nu tot CONDAMNARE - poate chiar cu majorarea pedepsei - asa
cum a dispus doamna Codruta.Vicentio B. 2018-06-23
@ Sulutia.
prin etalarea, realmente cursiva, a ceea ce, in opinia dvs. ar trebui sa constate / sa faca Presedintele, dovediti ca, sunteti mai MARET decat muntele Makalu din Himalaya. Va propun sa ramaneti constat / perseverent, pentru a recupera rapid si inaltimea de cca. 400 m., care va desparte de Everest (8.000 m). Cred ca multi, foarte multi, se pot intreba, UNDE ati fost pana acum ?
Solutia 2018-06-23
Sub firma MIHAI 2 am mai postat din cand in cand si astfel de materiale menite
sa ii inflacareze pe calea nesabuintei pe cei care graviteaza in jurul Presedintelui Johannis.

DE asemenea, in cadrul echipei mi-au fost atribuite si postarile care insista
pe ideea ca de fapt Johannis nu e bun de nimic
si ca singurul care poate conduce lupta dreapta contra PSD este Traian Basescu.

Sunt sigur ca observati legatura profunda dintre cele doua tipuri de postari.

Mai nou boardul firmei noastre a decis ca trebuie incercata - punctual - o diversificare
a nick name urilor.

Asa a aparut denumirea stabilita ad- hoc „SOLUTIA”
pe care dvs v-ati gandit sa o manjiti la nivel de berarie transcriind-o cu o vocala modificata obsecen
Ce urat ! In una dintre calatoriile sale Gulliver a intalnit si o populatie
de suboameni care nu stiau
alta forma de lupta decat sa arunce cu
excremente...ce putem face noi in fata cuiva cu acest nivel ?

Dar sa revin la subiect - Suntem ca Firma Porsche - execeptionali calitativ , dar din cand in cand
in pericol de a fi nevoiti sa lucram o vreme underground.

Daca in focul Revolutiei care se pregateste actualul cadru editorial va fi preluat
de catre extrem de bine crescuta Angi - protestatara
este limpede ca MIHAI 2 va trebui dosit undeva printr-un garaj ,
pentru vremuri mai buna,
iar Dvs va veti intalni cu noi sub alte caroserii ,
dar cu motoarele la fel de performante.

Evident ca se poate intampla si invers - adica istoria sa se desfasoare normal
si sa va trimita pe Dvs la atelierul de dezmembrari auto.


PS. Nu intaplator am folosit cuvantul UDERGROUND Scopul nostru nu este Everestul ci pamantul
care - DA NU E O ILUZIE - chiar va tremura sub picioare .
BASCA 2018-06-23
Nucleara e la Johannis,el participa la sedinta de guvern si fas,rasol,nervi...ce naiba,nu suntem in Turcia lui Erdogan,sunt in UE si avem drepturi.
BASCA 2018-06-24
Dear Vicentio,asa o sa fac.
Vicentio B. 2018-06-23
@BASCA. Fata de simpatia perfuzata de dvs., prin faptul ca, precum de regula,
spuneti ce aveti PE si IN cap, deoarece acum /aici va referiti la "Nucleara", va recomand ca, inainte de "fas, rasol, nervi..." la care va referiti, sa renuntati URGENT la "B" -ul
care face parte din OBIECTUL - substantiv femenin - pe cre il purtati PE CAP, si sa-l inlocuiti cu "C", deoarece genul substantivului NU se schimba, dar este necesar
pentru asemnea "detonari", ma ales ca le preconizati. Aceasta masura de SIGURANTA, merita cu prisosinta, deoarece "opiniile dvs" Via Internet, sunt strict dependete de locul de emisie, aflat SUB protectia substantivului femenin, purtat de dvs., ca semn UNIC de recunoastere.
emil 2018-06-23
Stati linistiti in randurile voastre pana vin francezii, turcii sau rusii. Infractorii PSD vor dainui democratic in fruntea tarii deoarece nu exista alternativa. Romanul este parsiv si solitar prin excelenta si la bine, si la rau, iar Orban, Dan, Turcan, Gorghiu, Ciolos si cati or mai fi, sunt ornamente politice pentru decorul peisajului. UDMR-ul nu ne poate ajuta cu nimic cata vreme isi apara nevoile si neamul de obarsie.
Vicentio B. 2018-06-24
@ emil. Dintr-un dialog, decent, obiectiv, care chiar daca pare a fi in contradictoriu,
inscris insa in parametrii definitorii ai necesarei BUNE - CREDINTE, se poate adauga ceva, cat de putin, MORALEI, care din pacate in Romania este la PAMANT, si anume din motivul ca MENTALITATEA este in AER. DACA dvs. vorbiti de "PUTINA DEMNITATE", cu referire la ALTII, inseamna implicit faptul ca aveti neaparat, cel putin UN REPER, precedat de PREMIZE VERIVICE- ADEVARATE, VERIFICABILE. Care ste REPERUL si /sau REPERELE dvs., de vreme ce:

NU spuneti care motiune ar fi o diversine ?
NU spuneti din ce motive ?
NU raspundeti la fireasca /legitima intrebare
"Ati citit, intamplator, Decizia CCR Nr. 358 / 30 mai 2018 ?

PS. NU cred ca a "trecut pe langa dvs.", cel cu nickname "Solutia";
care dupa ce se constata, este vorba de FIRMA "MIHAI 2" ! Adica, MAI MULTI,
care folosesc acest Site EXCLUSIV in DIVERSIUNE, MANIPULARE,
ABRUTIZARE. Cum se intampla ca, "a trecut pe langa dvs." realitatea.
FIRMA "MIHAI 2" s-a "agatat" de comentariul dvs. folosind de data aceasta
nickname "Solutia", adica EXACT in ceea ce argumentat am numit "CAMELEONUL",
care, si de data aceasta, evident in mod specific - IMPOSTOR, ZEFLEMIST ?
Asta asa, pentru ca ati vorbit de "putina demnitate" !
emil 2018-06-23
@Vicentio B. Ludovic Orban e o minciuna cu multe feţe iar moţiunea este diversiune. Daca avea putina demnitate ramanea in USL ori se retragea precum Crin Antonescu.
Vicentio B. 2018-06-23
@emil. "Romanul este si solitar prin excelenta si la bune si la rau" - afirmatia dvs., este, in opinia mea, cel putin O TRASNAIE, dar de PROPORTII ! Insasi afirmatia precedenta "Infractorii PSD vor dainui democratic in fruntea tarii" - etalaeza realitatea si anume ca, acestia (PSD) - NU sunt solitari. Din contra sunt UNITI prin MINCIUNA, HOTIE, IMPOSTURA, IPOCRIZIE, FATARNICIE, etc., etc in acest sens. Pana una alta Orban, cu care ati inceput lista, a initiat o actiunea penala, UNICA in democratia "Made in Romania", privind infractiunea de Inalta Tradare vs. Dancila & Dragnea. Cine formuleza in Parlament motiunile de cenzura impotriva Guvernului Dragnea. Dvs. ce faceti ? Va uitati la TV in timp ce altii isi risca libertetea, sanatatea prin demonstratii vs. Dragnea & Co. si /sau va admirati in extenso, precum de regula, "opiniile" via Internet! PS. Ati citit, intamplator, Decizia CCR Nr. 358 / 30 mai 2018 ? Cu siguranta, ceea ce a mai ramas din 2018 este prea putin timp, pentru formularea unui raspuns - decent, obiectiv.
Solutia 2018-06-23
Presedintele trebuie sa constate ca tara a fost acaparata de un grup infractional organizat, care si-a infiltrat oameni in toate structurile (CCR, ICCJ, CSM, IJ, CNA, CNCD, Avocatul Poporului, parlament, guvern, presa, televiziune, Societatea Civila, Asociatii ale judecatorilor, chiar si la casa regala), trebuie sa constate ca situatia este extrem de grava, ca siguranta nationala este in pericol si sa adopte masuri exceptionale, pentru salvarea tarii :
Presedintele trebuie sa suspende constitutia, sa dizolve parlamentul, sa demita guvernul, sa revoce judecatorii corupti de la CCR, ICCJ, CSM, sa revoce oamenii mafiei din CNA si sa numeasca un premier tehnocrat care sa organizeze alegeri generale anticipate, la care penalii sa nu aiba dreptul sa participe.
?????? 2018-06-23
Opinați că domnu Liviu Dragnea opinează că l-ar fi sancționat legal "statul paralel" descoperit de Popescu Tăriceanu și de Traian Băsescu , neremarcând totuși că decizia judecătorească este dată de o instanță judecătorească ? Opinați și că personajele amintite anterior nu ar dori totuși să pună în evidență aspectul că ar fi "paraleli cu justiția", ci cu statul paralel, însă fiind parlamentari scriu legi ? Ați zice totuși că declarațiile personajelor ce zic despre un "stat paralel" ar fi totuși "declarații de agresiune" , împotriva unui "stat paralel" ? Dumneavoastră ce opinii aveți ?
Ipkiss 2018-06-22
"S-ar putea sa-l opreasca partidul de frica sa nu piarda alegerile" - eu incep sa ma intreb daca dupa lupta cu justitia nu incepe si lupta cu alegerile care, bineinteles, sunt si ele controlate de statul paralel.
Vicentio B. 2018-06-22
MANAGERIAT CU PREFRINTE

Precum in saptamanta trecuta, se constata si de data aceasta faptul ca, Andreea Pora publica pe prima pozitie “conceptul juridic” al FIRMEI “MIHAI 2”, tinut singur la “lumina zilei”, atata timp, cat considera - ad libitum - necesar, pentru ca ceilalti sa inteleaga “unde dai si unde crapa”. Este evidenta situatia: cum apare un articol semnat de Andreea Pora, FIRMA “ MIHAI 2” deja are pregatit “conceptul”, ca sa nu spun navodul de pescuit in ape tulburi, care pastreaza regula: ABRUTIZAREA. FIRMA “MIHAI 2” ataca Justitia / ICCJ in sprijinul lui Liviu Dragnea & Co. De data aceasta NICIUN ASOCIAT din FIRMA “MIHAI 2”, NU a stiut, cand se vorbeste de APEL si cand de RECURS.

NICI nu se poate pretinde asemnea cunostinte MINIMALE GENERALE juridice, deoarece preocuparea fundamentala a FIRMEI “MIHAI 2” consta in crassa, delictuala neloialitatea fata de Ordinea Constitutional. In timp ce, EXCELENTA Dora Vulcan publica un nou articol “Dăncilă, Dan și restul bocitoarelor lui Dragnea, puse la punct cu duritate de Curtea Supremă” – Andreea Pora, printre altele, se preocupa ca FIRMA “MIHAI 2” sa inregistreze - NUMAI - “beneficii”. Astfel, MODERATOAREA isi poate auto controla si dreptul de a avea propriile satisfactii din indeletnicirea de manager.
?????? 2018-06-22
Opinați că Popescu Tăriceanu ar trebui să explice public, cum vroia să desfășoare o "revoluție portocalie" ,în 2004, cu mai mulți indivizi, pentru ca să fie prim-ministru ?
Nicolescu Marius 2018-06-22
Prea multă shimbare de vânt în țara aceasta. Nu numai la CCR. Și și din cauza acestor multiple scimbări de vânt o duce românul cum o duce. Căci nu poți fi judecător la o asemenea instituție și să-ți faci treaba după melodia lui Bob Dylan. N'așa?
Vicentio B. 2018-06-22
@Nicolescu Marius. NU este vorba de “schimbari de vant” !. Este vorba, printre altele, si de INDARATNICIE & LASITATE Dupa ce ati trecut prin afirmatii invariabile, care au durat ANI, „parca suntem blestemati“, ati trecut recent la „procesul de la Nurenberg“ (denumirea dvs. a celebrului oras din Germania Federala - Nürnberg), si “trecerea in ilegalitate a PSD”, apoi la sinteza “Putori, jeguri, secături securisto-comuniste fără scrupule, fără manieră, fără măcar cei șapte ani de acasă.”, iar acum ati gasit o cu totul alta explicatie - „prea multa schimbare de vant in tara aceasta“. Dvs. va schimbati explicatiile din cauza "deselor schimbari de vant" ?.

Este realmente deplorabil de constatat situatia ca, dvs. NU ati reusit – INCA – sa puneti mana pe Constitutia Romaniei sa INTELEGETI: “Fidelitatea fata de Tara este sacra”; “Cetatenii carora le sunt incredintate functii publice, raspund de indeplinirea cu credinta a obligatiilor ce le revin si, in acest scop,vor depune juramantul cerut de lege” (art. 54 Constitutia Romaniei”)

“Justitia se realizeaza prin ICCJ si prin celelalte instante judecatoresti stabilite de lege” (art. 126 Constitutia Romaniei”
Dvs. NU ati inteles si NU vreti sa intelegeti ca, CEI care ataca Justitia, si nu de ieri de azi, au facut-o, si o fac din ce in ce mai agresiv, desi au JURAT, CU MANA PE CONSTITUTIE, pentru respectarea acesteia. Ca atare, incercatii sa INTELEGETI fenomenul “MADE in Romania” : pe ce se bazeaza ABSOLUTISMUL lui Dragnea ?! In care Tara din UE, se mai intampla
scandaloasa situatie, si anume ca, Ministrul Justitiei, sa atace Justitia, asa cum procedeaza cel numit Tudorel Toader ? DE CE domnule Nicolescu Marius NU incercati gasirea unei solutii, prin care acest Tudorel Toader NU are ce cauta in Comisia
de la Venetia ! Stiti DE CE ?

In acest context, imi reamintesc de o exclamatie,
ce s-a dorit mobilizatoare, formulata in scris de Andreea Pora: “MAI POPOR !”.
Vicentio B. 2018-06-22
Dragnea, puscaria sau butonul nuclear?

Un titlu dorit neaparat EXPLOZIV, dar sacapat de sub “controlul journalistic” !
Chiar daca s-ar intentiona INDUCTIA unui text in format PAMFLET, stilul preferat de Andreea Pora,
domnia sa ar fi trebuit sa foloseasca - la locul potrivit - ghilimelele de rigoare.

DE CE am folosit notiunea / termenul de “INDUCTIE” ? din motivul cunoscut si anume ca, aceasta notiune se poate asocia si unui mecanism nervos prin care o stare de excitatie sau de inhibitie dintr-un centru nervos favorizeaza / determina apariția starii opuse intr-un alt centru nervos.

PS.
Interesanta / bizara apare si pozitia autoarei/moderatoarei in sensul ca, desi cunoaste ca armele nucleare sunt in posesia ALTORA, totusi BUTONUL ar fi in posesia celui numit Dragnea! Cert este insa si faptul ca, Andreea Pora trece RAPID de la BUTONUL NUCLEAR, procedura in care, la dimensiunile frumosului contur geografic al Romaniei, NU se mai poate vorbi de SUPRAVIETUIRE, la formularea “Exista premisele ca Dragnea sa declansaze razboiul civil pentru a scapa de condamnare.”, posibilitate / varianta in care UNII mai si supravietuiesc. Asemenea treceri, din care repet, LIPSESC - la locul potrivit - ghilimelele de rigoare, denota insasi parerea modesta a autoarei /moderatoarei despre potentialii cititori. Chiar daca, Andreea Pora
reitereaza predilectia pentru expresia “ii va lua gitul”, ar trebui sa intelaga ceea ce NU se poate discuta, si anume, CONCLUZIILE VERIDICE se pot baza NUMAI pe PREMIZE VERIVICE / VERIFICABILE
Vicentio B. 2018-06-22
DIVERSIUNEA, ABRUTIZAREA
FIRMA “MIHAI 2” - la DATORIE / IN FUNCTIUNE !
(sub UMBRELA autoarei /moderatoarei Andreea Pora ?)

In timp ce autoarea / moderatoarea Andreea Pora, se etaleaza drept PRO - “aparatoarea Justitie” din Romania, ANTI – PSD, Dragnea & Tariceanu & Dancila & Co., imediat dupa publicarea articolului, apare, chiar pe prima pozitie la “OPINII”, ca si cum ar fi vorba de un “tamdem” – FIRMA “MIHAI 2”, care – INSA - isi perfuzeaza pozitia ANTI – Justitie, ANTI – ICCJ, ANTI – Presedinte, PRO – Dragenea & Co.

Aceasta realitatea NU are NICIO legatura cu dreptul constitutional “libertatea de exprimare” – art. 30 Constitutia Romaniei !
DE CE ? Este vorba de o de o intensa / indelungata ABRUTIZARE, a celui auto- declarat “beneficiar al Revistei 22 “, care profita intens, nestingherit, de fapt, vizibil sustinut, de Andreea Pora. Recent declarata firma “MIHAI 2”, care, asa cum a precizat, “lucreaza in schimburi”. In acest sistem NON – STOP se perfuzeaza DIVERSIUNEA, MANIPULAREA.

CONCRET

MIHAI 2 2018-06-14
Nick name ul nostru indica de ani de zile ca este unul COLECTIV , caci ce alt sens ar avea cifra 2 (DOI) ? Nu-i vorba , de la lansare , echipa noastra a a cooptat mult mai multi membri , fiecare cu personalitatea lui si cu talentul lui, insa toti animati de un patriotism fierbine si de un europenism de otel - si din pacate am mai si pierdut oameni plecati pe calea tradarii sau trecuti pur si simplu la Domnul , precum insusi unul dintre cei doi MIHAI fondatori .

MIHAI 2 2018-06-04
Tariceanu trebuie sa stea in Tara pentru a prelua cat mai prompt atributiile de revocae a Distinsei Doamne Kovesi precum si pe acelea de contrasemnare in vederea intrarii in vigoare a celor trei legi ale justitiei ca si a legilor de modificare a Codului penal si Codului de procedura penala.

MIHAI 2 2018-06-16
Infinit mai mult ma bucura renuntarea la falsele ipocrizii si acceptarea pragmatica a iddeeii ca DA , solutiile de la ICCJ se dau sub coordonarea Presedintelui - ca element constructiv fundamental al Statului de Drept.

MIHAI 2 2018-06-14
Gratierea discreta a lui GHITZA sub forma mascata a unei asa numite achitari este o alta miscare strategica a lui Johannis convenita cu Presedinta ICCJ , Distinsa doamna Tarcea in una dintre vilele mai putin cunoscute ale SRI (mai putin cunoscute de noi, nu si de Distinsa).

MIHAI 2 2018-06-11
Dar despre HANS au spus ceva cei de la Deutsche Stiren ?
Cica deja a intrat in regim de Aufvider

PS.
Se poate simplu constata cum FIRMA "MIHAI 2"
si-a insusit modul meu precedent de a scrie fraze pe SCURTA intindere
orizontala, a folosii MAJUSCULE, prezentarea textului in aliniate distincte.


Camelian Propinatiu 2018-06-22
Politic, epoca Dragnea s-a terminat chiar şi dacă-l graţiază Iohannis! Restul e coaliţie PSD-ALDE-UDMR. Meciul a fost pierdut la Revoluţia de Catifea din februarie 2017, când au ratat OUG 13. Jmecherii n-au înţeles de la Pieleanu şi analiştii antenişti că din ianuarie 2017 soarta României şi-a asumat-o un tineret care, paradoxal, nu prea mai vrea să emigreze.
mike 2018-06-22
Cum adica razboi civil? La ce va referiti cand afirmati acest lucru:
"Concluzie
Exista premisele ca Dragnea sa declansaze razboiul civil pentru a scapa de condamnare. "
MIHAI 2 2018-06-22
Am vazut ca expertii juristi ai neamului
au balbait-o de toata JENA ieri spunand ca Dragnea are la dispozitie
calea de atac a APELULUI
sau , intre-o opinie contrara calea de atac a RECURSULUI.

As putea sa ma documentez si sngur, dar nu prea am chef ,
asa ca , pana cand Piperea , Ingrid Mocanu si care o mai fi
se vor pune de acord, voi savura in continuare acest suspans

Care nu e deloc suspans, deoarece
oricum i-ar zice - APEL sau RECURS - el va fi SOLUTIONAT
(nu spun JUDECAT ca asta presupune o oarecare sfortare intelectuala)
va fi solutionat de catre echipa de odinioara de Inaltei Curti - Sectia Penala -
cu inevitabilul domn Matei la conducere. Si va fi RESPINS.

Asta o stim cu totii
...PARALEL sau SUBTERAN sau cum i-o zice este cert ca
si-a facut datoria si L-A SCOS DIN JOC pe Dragnea.
Ramane doar sa si acceptam de o maniera explicita
- am mai spus-o - ca nici vorba de justitie -
si ca treaba de ieri a fost o maiastra LOVITURA POLITICA

Pentru ca - daca APELUL / RECURS ar fi unul pe bune ,
care ar fi si judecat pe bune,
atunci si Dragnea ar mai avea vreo SANSA in acel cadru procedural
(de pilda o sansa ca urmatorii judecatori sa isi insuseasca
nu opinia celor doi cu condamnarea de la fond ,
ci opinia separata, cea cu achitarea ...Ca doar sunt echipa Liviei Stanciu ,
a carei expertiza in materie de opinii separate este notorie).

Dar noi stim ca nu este asa si ca judecata in calea de atac a
RECURSULUI - APELATOR va fi doar o noua mascarada , cum a fost si judecarea fondului.

In aceasta cheie trebuie descifrata formularea din articol care ignora cu o anumita maretie
paiul recursului / apel de care se agata inecatul presedinte al PSD.
Si care subliniaza ca
”SINGURA scapare a lui Dragnea se contureaza a fi DEZINCRIMINAREA abuzului in serviciu”


Cosmin 2018-06-21
Nu vreau sa incit la violenta, dar daca ne apuca Centenarul - 1 Decembrie cu Dragnea tot jupan peste noi, ne meritam soarta...
Eu unul m-am saturat! Copilul meu n-o sa plece din tara; sa plece ei si-ai lor!
Mai bine Golan decat activist, mai bine Mort decat comunist!
barbaras 2018-06-23
lasa ma, ca nu te obliga nimeni sa fii comunist. paca maca le-o tragem ca au sarit calul. exilul nu e o solutie ptr noi. nu ptem pleca o tara intreaga dar nici sa ii suportam pe astia vesnic vazind cum natia romana se pierde in neant. o sa vedem evenimente mari saptamina viitoare cum infractorii nu intra doar in casele voastre dar si in viata voastra. cind cineva intra peste voi e bine sa ii dati in cap inainte sa o faca ei. nu mai e de marsuluit si strada, piata trebuie sa aiba cereri si satisfacute imediat. cu petitii, fara petitii cind democratia e acaparata de un grup de infractori care schimba legile doar ca sa scape ei atunci e clar ca statul de drept in romania nu mai exista. SRI trebuie sa-i lege imediat, asta le e rostul. poporul nu are aceste atributiuni, sint unii platiti iar daca nu-si fac meseria sint catalogati tradatori si ar trebui impuscati pe lor.
Total 25 comments.
Recomandari
10936
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22