Al doilea mandat de arestare în lipsă emis pentru fugarul Sebastian Ghiță la cererea DNA

Dora Vulcan | 15.03.2017

Tribunalul Ploiesti a aprobat cererea DNA pentru arestarea preventiva pentru 30 de zile a lui Sebastian Ghita, inculpat intr-un dosar alaturi de Bogdan Padiu si Cristian Anatasescu.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Perioada de 30 de zile se calculeaza de la data punerii in executare a mandatului de arestare preventiva.

 

Decizia Tribunalului Prahova poate fi contestata de avocatii lui Sebastian Ghita.

 

 

 DNA a formulat solicitarea de emitere a mandatului de arestare in al cincilea dosar al fostului parlamentar, in care acesta este urmarit penal pentru patru infractiuni de trafic de influenta, trei infractiuni de spalare a banilor si constituire de grup infractional organizat, in data de 28 februarie.

 

 

Tot atunci au fost prezentati instantei de judecata cu propunere de arestare preventiva si doi dintre apropiatii lui Ghita, respectiv directorul SC Teamnet International, Bogdan Padiu, si cumnatul fostului deputat, care este si administratorul SC Asesoft International, Cristian Anastasescu.

 

 

La acea data, Tribunalul Prahova a respins propunerea privind arestarea preventiva a lui Padiu si Anastasescu, solutie confirmata de Curtea de Apel Ploiesti, magistratii Tribunalului decizand totodata disjungerea dosarului si stabilIirea datei de 6 martie pentru a se pronunta cu privire la emiterea unui mandat de arestare in lipsa pe numele lui Sebastian Ghita. In 6 martie, luarea unei decizii a fost din nou amanata din cauza lipsei dosarului de urmarire penala.

 

 

 

In al cincilea dosar deschis de DNA pe numele lui Sebastian Ghita, procurorii suspecteaza ca fostul deputat, care pana in anul 2012, cand a fost ales in Parlament, a fost reprezentant al SC Teamnet International SRL si SC Asesoft International SA a pretins si primit de la reprezentantii celor doua societati sume de bani, pentru a determina factorii decizionali ai unor institutii si autoritati publice sa le atribuie contracte de prestare de servicii IT si/sau sa faciliteze derularea in bune conditii firmelor ai caror reprezentanti fusesera contactati, anterior, de catre Ghita. Este vorba, potrivit DNA, despre contracte de achizitie de programe informatice finantate din fonduri publice, dar si din fonduri europene, incheiate intre anii 2007 si 2015 de catre mai multe societati comerciale cu profil de activitate in domeniul IT si de asocierea dintre acestea si societatile comerciale SC Teamnet International SRL si SC Asesoft International S.A.

 

 

 

Sebastian Ghita a fost trimis in judecata in doua dosare penale, cel in care mai sunt acuzati fosti sefi din Politie si Parchet din Prahova si un altul in care este judecat alaturi de fostul primar al Ploiestiului Iulian Badescu.

 

 

De asemenea, Sebastian Ghita mai este urmarit penal si in alte doua dosare de coruptie, respectiv cel privind vizita fostului premier britanic Tony Blair in Romania in 2012 si cel in care cumnatul fostului premier Ponta Iulian Hertanu este acuzat de fraude cu fonduri europene si alte infractiuni, in acesta din urma fiind cercetati si fostul sef al CJ Prahova Mircea Cosma, precum si fiul acestuia Vlad Cosma.  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22