Pe aceeași temă
Pendiuc, care a fost timp de 16 primar al municipiului Pitesti si a demisionat din PSD pentru a candida ca independent la alegerile locale din vara, s-a inscris saptamana trecuta in ALDE, informeaza Hotnews.ro.
Presedintele ALDE Arges, Simona Bratulescu, a declarat, luni, pentru News.ro ca Tudor Pendiuc "si-a depus adeziunea pentru a intra in echipa ALDE Arges, adeziune care a fost validata" la sfarsitul saptamanii trecute. Bratulescu a precizat ca numele lui Pendiuc este printre cele ale posibililor candidati la alegerile parlamentare, dar lista nu a fost inca definitivata.
"Lista este deschisa. Nu va pot confirma candidatura lui ( Tudor Pendiuc ¬ n.r.), pentru ca nimeni nu este definitiv. Sunt CV-uri trimise, sunt propuneri facute. Dar pana cand acestea nu vor fi validate de catre Biroul Politic Judetean si apoi la Bucuresti nu avem nimic stabilit concret", a mai spus liderul ALDE din Arges, potrivit News.ro.
Surse politice sustin inca ca Tudor Pendiuc ar urma sa deschisa lista de candidati a ALDE Arges pentru Senat.
Pendiuc a fost primar al municipiului Pitesti timp de sase mandate, iar la alegerile locale din acest an a candidat ca independent pentru cel de-al saptelea mandat, pierzand in fata fostului sau subaltern, Cornel Ionica, sustinut de PSD. Potrivit datelor finale ale Biroului Electoral Municipal Pitesti, Cornel Ionica (PSD) a castigat mandatul de primar cu 12.084 de voturi, fiind urmat de Tudor Pendiuc cu 11.484 de voturi.
Pendiuc este trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Astfel, in 20 martie 2015 procurorii Directiei Nationale Anticoruptie ¬ Sectia de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie au anuntat ca i-au trimis in judecata pe primarul Tudor Pendiuc si pe alte 13 persoane, intre care fiica edilului, Emanuela Pendiuc, pentru fapte de coruptie.
Potrivit procurorilor, Pendiuc a facut demersuri cu incalcarea prevederilor legale, sa fie incheiat, executat si prelungit un contract de asociere in participatiune intre firma municipalitatii, S.C. Publitrans 2000 S.A. si societatile private CNCD S.A. si S.C. Girexim Universal S.A, in folosul ultimelor doua societati.
"Finalitatea derularii in conditii frauduloase a acestui contract a fost aceea ca, in cadrul asocierii, firmele private SC CNCD S.A./SC Girexim Universal S.A au dobandit mijloacele de transport din veniturile realizate de asociatie si au realizat si un profit substantial, in timp ce societatea publica de transport S.C. Publitrans 2000 S.A. s-a regasit, la finalizarea contractului, in aceeasi situatie, practic fara mijloace de transport. Relevant este faptul ca, din subventia incasata de la Primaria Pitesti, firmele private au achitat autobuzele care le-au revenit in proprietate, ulterior", arata DNA la momentul trimiterii in judecata.
Procurorii spun de asemenea ca in exercitarea atributiilor de serviciu primarul Tudor Pendiuc a primit, in februarie .2008, pentru fiica sa, Emanuela Pendiuc un apartament in municipiul Bucuresti ¬ Ansamblul Rezidential Quadra Place, in valoare de 130.900 euro in schimbul favorizarii asocierii S.C. CNCD S.A./S.C. Girexim Universal S.A. in procedura de atribuire a contractului de asociere in participatiune, respectiv acordarea efectiva, executarea si ulterior prelungirea acestuia.
"Pentru a disimula primirea, de catre inculpatul Pendiuc Tudor, tatal sau, a unui apartament si pentru a crea aparenta ca respectivul imobil intra in mod legal in proprietatea ei, la data de 26.11.2007, inculpata Pendiuc Emanuela-Elena a incheiat un antecontract, iar la data de 18.02.2008, a incheiat contractul de vanzare - cu SC Conarg Real Estate S.R.L. si ulterior a acceptat eliberarea a doua chitante, in suma de 110.000 lei si in suma de 365.112,18 lei de catre Conarg Real Estate S.R.L., fara a remite sumele de bani societatii anterior amintite", sustinea DNA.
Conform anchetatorilor, in acest dosar bugetul municipiului Pitesti a fost prejudiciat cu suma de 28.556.450,65 lei. (peste 6,3 milioane euro), suma cu care institutia publica s-a constituit parte civila in procesul penal.
Achizitiile ALDE de membri cu probleme penale care au provocat nemultumiri in interiorul partidului si pentru ca mare parte dintre ei reprezinta pepiniera pentru parlamentare. Acestia sunt:
- Andrei Volosevici, trimis in judecata pentru abuz in serviciu si trafic de influenta.
- Dian Popescu, exclus din PNL dupa ce a fost condamnat la 5 luni de inchisoare cu suspendare pentru complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.
- Gigi Chiru: condamnat in prima instanta la sase luni inchisoare cu suspendare pentru mita electorala in alegerile locale din 2012
- Mircea Molot: urmarit penal pentru trafic de influenta in forma continuata, luare de mita in forma continuata; acuzat de conflict de interese.
- Ion Ariton: trimis in judecata in dosarul "Gala Bute"
- Aristotel Cancescu: trimis in judecata de DNA sun acuzatia de abuz in serviciu (cinci infractiuni), luare de mita, spalare a banilor, trafic de influenta
- Cristian David; fostul ministru de Interne e trimis in judecata pentru luare de mita
- Dorinel Ursarescu, condamnat in prima instanta la un an de inchisoare cu suspendare pentru infractiunea de folosire a influentei sau autoritatii. E cercetat de DNA intr-un nou dosar de coruptie
- Ovidiu Silaghi, urmarit penal in mai multe dosare penale
- Steluta Cataniciu, acuzata de ANI de conflict de interese administrativ, a pierdut procesul cu ANI
- Adrian Stef, acuzat de ANI de conflict de interese penal