Angajații APIA din provincie protestează: discriminare salarială față de cei din Capitală

Dora Vulcan | 29.11.2017

Câteva sute de persoane, membri ai sindicatului Agenției Naționale pentru Plăți și Intervenție în Agricultură din țară, protestează în fața Guvernului, nemulțumiți că nivelul de salarizare al angajaților din cadrul centrelor județene nu este egal cu cel al salariaților din aparatul central.

Pe aceeași temă

 

 

 

Protestatarii sună din vuvuzele și flutură pancarte pe care scrie: "Mamă APIA, și noi suntem copiii tăi", "De ce ne scad salariile? D(e)aea?!", "Nu vrem pomană, vrem dreptate socială. Vrem banii munciți de noi, nu pomană de la voi!", transmite Agerpres.

 

Circa 600 de persoane, angajați în cadrul Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) din țară, au protestat miercuri, 22 noiembrie, în fața Ministerului Agriculturii aceștia fiind nemulțumiți că de anul viitor salariile vor scădea cu aproximativ 30%.

 

Protestul a început joi, 16 noiembrie, în mai multe județe din țară, când salariații APIA au întrerupt lucrul în semn de protest față de perspectiva scăderii salariilor de la 1 ianuarie 2018 cu aproximativ 30%, ca efect al aplicării Legii salarizării unitare.

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, le-a transmis angajaților APIA din teritoriu "să fie liniștiți și să muncească", pentru că sunt plătiți pentru munca lor.

 

Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA a transmis vineri, 17 noiembrie, un comunicat în care considera "inacceptabile practicile de intimidare la care sunt supuși salariații APIA", în urma protestelor demarate joi la centrele locale și solicita conducerii să întreprindă acțiunile necesare pentru a garanta tuturor salariaților instituției din teritoriu păstrarea salariilor nete, începând cu 1 ianuarie 2018.

 

APIA are în prezent 4.859 de posturi, din care în jur de 400 sunt la nivel central.

foto Adevărul 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22