ANI: Decizia de revenire a lui Petre Roman in Camera Deputatilor, abuziva si nelegala

Dora Vulcan | 20.09.2016

Agentia Nationala de Integritate considera "abuziva" si "nelegala" decizia plenului Camerei Deputatilor potrivit careia fostul deputat PNL Petre Roman isi poate relua mandatul de intrerupt in februarie 2015 pe motiv de incompatibilitate, in conditiile in care se bazeaza pe o hotarare judecatoreasca nedefinitiva.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Agentia Nationala de Integritate considera ca hotararea adoptata astazi prin vot de plenul Camerei Deputatilor cu privire la Petre Roman este abuziva de vreme ce starea acestuia de incompatibilitate a ramas definitiva o data cu respingerea ca neintemeiata, de catre Tribunalul Bucuresti, a cererii de reexaminare formulata de acesta", afirma ANI, intr-un comunicat publicat marti.

 

ANI considera ca decizia este si nelegala "intrucat, desi contestatia acestuia depusa la noua luni de la data emiterii raportului de evaluare a fost admisa de Curtea de Apel Bucuresti, contrar practicii judiciare existente, Agentia a atacat cu recurs aceasta sentinta".

 

"A actiona in baza unei hotarari judecatoresti nedefinitive creeaza un precedent periculos, in sensul in care tuturor persoanelor care contesta rapoartele de evaluare emise in sarcina lor sa le fie intrerupte mandatele doar in baza sentintelor pronuntate de instantele de fond, desi acestea nu au caracter definitiv", potrivit sursei citate.

 

ANI a finalizat raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului Petre Roman la data de 12 martie 2014.

 

Acesta contesta raportul de evaluare la Tribunalul Bucuresti iar instanta ii respinge definitiv actiunea la 13 ianuarie 2015.

 

Intrucat, in aceeasi perioada, Curtea de Apel Bucuresti a comunicat ANI faptul ca pe rolul acesteia nu exista nicio actiune formulata de Petre Roman impotriva raportului de evaluare, Agentia a solicitat Camerei Deputatilor aplicarea sanctiunii disciplinare de revocare din functie.

 

In 16 ianuarie 2015, 9 luni de la finalizarea raportului de evaluare, Petre Roman a contestat la Curtea de Apel Bucuresti raportul de evaluare al ANI.

 

Astfel, la data de 22 aprilie 2016, instanta de fond, contrar practicii judiciare existente, admite actiunea formulata de Petre Roman. Agentia Nationala de Integritate a formulat recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie impotriva deciziei mentionate la data de 23 mai 2016, mai spune ANI.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22