Pe aceeași temă
Ministerul Justitiei a anuntat in 14 aprilie ca organizeaza, in perioada 13.04.2018 - 14.05.2018, selectia procurorilor in vederea efectuarii propunerii de numire in functia vacanta de procuror sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.
Cererile de participare la selectie trebuie sa fie insotite de:
- dovada indeplinirii conditiilor de vechime prevazute de lege;
- declaratie pe proprie raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nici nu au colaborat cu acestea
- declaratie de interese care se actualizeaza anual sau in termen de 15 zile de la aparitia unei schimbari sau de la data la care judecatorul a luat cunostinta despre aceasta;
- un proiect managerial de cel mult 30 de pagini cu anexe de cel mult 10 pagini, privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere pentru care participa la selectie, care se depune atat pe suport hartie, cat si in format electronic, pe suport specific;
- un curriculum vitae al procurorului, conform modelului comun european;
- minim 10 lucrari intocmite de procuror in compartimentele in care si-a desfasurat activitatea, in ultimii 5 ani;
- ultimul raport de evaluare a activitatii profesionale a procurorului participant la selectie;
- orice alte inscrisuri relevante.
Lista procurorilor care indeplinesc conditiile legale de participare la selectie si programarea interviurilor se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de Internet a acestuia, marti, 8 mai.
Procurorii participanti la selectie vor sustine, in perioada 9- 11 mai 2018, un interviu cu ministrul Justitiei. In cadrul interviului, ministrul este sprijinit de secretarii de stat.
Rezultatele selectiei se vor afisa la sediul Ministerului Justitiei si se vor publica pe pagina de Internet a acestuia, pe 14 mai.
Propunerea/Propunerile ministrului Justitiei va fi/vor fi inaintate Consiliului Superior al Magistraturii - Sectia pentru procurori, in vederea obtinerii avizului acestei institutii. Ulterior, ministrul Justitiei inainteaza propunerea presedintelui Romaniei, in vederea numirii in functia de conducere.
Calendarul aprobat va putea suferi modificari in functie de numarul procurorilor inscrisi.
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în 16 martie, solicitarea actualului şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Daniel Horodniceanu de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei, respectiv din 19 mai.
Mandatul lui Daniel Horodniceanu la conducerea DIICOT expiră în luna mai, el fiind numit în funcţie în urmă cu trei ani, la data de 19 mai. Anterior numirii, din 2012, a deţinut funcţia de procuror-şef în cadrul Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT.
Au existat informaţii conform cărora ar fi fost vizat într-un dosar DNA care a fost clasat. Daniel Horodniceanu a declarat, întrebat despre aceste informaţii, că a cerut Direcţiei Naţionale Anticorupţie să studieze acest dosar, el spunând că ar fi fost normal să fie anunţat.