Bloomberg: Premierul Tudose neaga intentia de a taxa activele bancare. Scandalul se amplifica

E.b. | 31.08.2017

Premierul Mihai Tudose spune ca nu va taxa activele bancare, insa scandalul legat de declaratiile lui Tudose legate de bancile din Romania se amplifica.

Pe aceeași temă

 

 

"Nu, deloc!", a raspuns premierul Mihai Tudose intrebarii adresate de Bloomberg cu privire la intentia de a taxa activele bancare. Informatia a fost lansata in spatiul public de catre senatorul liberal Florin Citu, vicepresedintele Comisiei de Buget a Senatului, conform HotNews

 

Reamintim ca miercuri, actiunile Bancii Transilvania, cel mai tranzactionat emintent de la bursa romaneasca, se depreciasera cu 3%, la 2,375 lei, in timp ce titlurile BRD scazusera cu pana la 3,7% la 13,38 lei, cele mai abrupte scaderi de pe piata locala de capital.

 

Cert este ca - consiliat mai mult sau mai putin de reputatul avocat anti-banci Gheorghe Piperea- premierul Tudose a reusit sa genereze un efect bursier greu de gestionat in viitor.
 

Marti seara, prim-ministrul Mihai Tudose a declarat ca a avut o experienta neplacuta cu bancile- mai exact un incident in care banca l-ar fi lasat fara cei 500 de dolari pe care ii avea in cont-  si ca prin urmare refuza ca salariul sa-i fie pus pe card, pentru ca banca sa nu beneficieze de comision la fiecare retragere.  Intrebat de ce nu are niciun cont bancar, Mihai Tudose a raspuns: "Am refuzat sa-mi pun leafa pe card ca sa-i dau bancii cate doi bani de cate ori folosesc cardul. Nu vreau sa-i dau. Consider ca nu-i merita", a declarat el,.
 

Potrivit reprezentantului unei banci, ca o institutie de credit sa incaseze 550 de dolari (cei 500 din depozit plus 50 USD - comisionul pe care Tudose pretinde ca i l-ar fi solicitat banca) in comision de administrare cont curent in dolari, trebuie ca acest cont sa fi fost deschis acum 42 de ani, la o valoare medie de 1 dolar a comisionului lunar pentru un cont in USD. "Ca sa incaseze banca 550 de dolari in comision de administrare cont curent in dolari, trebuie ca acest cont sa fi fost deschis acum 42 de ani, la o valoare medie de 1 dolar a comisionului lunar pentru un cont in USD", explica un oficial bancar.

Una peste alta declaratiile razboinice ale lui Mihai Tudosenu  nu au cum sa nu lase urme pe Bursa. Acum cateva zile, fara a da vreun nume, acelasi Tudose a sustinut ca depozitele romanilor nu sunt in siguranta pentru ca, in acceptiunea lui, bancile care "nu au profit sunt pe pierdere si risca sa intre in faliment". BNR a reactionat atunci prompt, iesind public pentru a anunta ca banii romanilor din banci sunt in siguranta si depozitele garantate, screi HotNews.

 

 

Legat de acest subiect, iata ce a scris Florin Citu pe pagina sa de Facebook:

 
 
“Derbedeul politic” in pat cu evaziunea fiscala!?

 

Sa va zic de ce l-am catalogat pe Tudose “derbedeu politic”.
Baiatul asta din Braila de cateva saptamni isi da cu parerea, desi habar nu are, despre sistemul financiar-bancar. Au mai fost si altii! Dar pana acum niciun Prim-Ministru nu a comparat sistemul bancar cu Terente. Lucrurile devin periculoase cand incepe sa ameninte si sa ordone controale dirijate la anumiti agenti economici, acum la rand sunt bancile. Imi mentin opinia ca acest lucru reprezinta o fapta penala,
screi Florin Citu pe pagina sa de Facebook


Este inadmisibil ca din pozitia de Prim-Minstru sa inciti deponentii bancilor sa-si retraga banii sugerand ca sistemul bancar este falimentar.


Sa fie clar!!! Eu nu apar bancile si institutiile financiare din Romania. Nu au nevoie de ajutorul meu, se pot apara singure. Este de vorba de metoda ticaloasa de presiune si amenintare a sectorului privat, care venind din gura Prim-Ministrului devine politica de stat. Dupa ultimele declaratii trebuia sa plece imediat acasa!
Este momentul sa demontez ipocrizia acestui om. Va spun sa stiti si voi:


- cetateanul Tudose a vandut un autoturism de lux pe care a incasat 90 000 euro. Se intampla in septembrie 2016. Din declaratia lui Tudose am inteles ca uraste bancile si nu are cont in banca. Avem insa o problema, legea 70/2015 de pe vremea cand Tudose facea parte din guvernul Ponta. Legea spune foarte clar-"încasări de la persoanele prevăzute la art. 1 alin. (1), în limita unui plafon zilnic de 5.000 lei de la o persoană" "Sunt interzise încasările fragmentate în numerar de la beneficiari pentru facturile a căror valoare este mai mare de 5.000 lei și, respectiv, de 10.000 lei, în cazul magazinelor de tipul cash and carry, precum și fragmentarea facturilor pentru o livrare de bunuri sau o prestare de servicii a căror valoare este mai mare de 5.000 lei, respectiv de 10.000 lei.";.


Tudose, explica-ne si noua cum ai incasat cei 90 000 de euro! Ai incalcat legea si acum te-ai autodenuntat? Sau ai mintit 20 milioane de romani ca sa justifici miseleste razbunarea ta si a lui Dragnea pe manifestantii din februarie? In ambele cazuri situatia este penala.


- am vrut sa reconfirm ce stiam. Este imposibil sa ramai fara 500 de euro, sa mai aduci 50 de euro de acasa, doar din comisioane de administrare. Stii ceva? Am verificat. Numele si cazul tau nu apar in raportul ANPC pentru sistemul bancar. Ai mintit si sa-ti fie rusine.


Astea sunt motivele pentru care sustin ca Tudose are un limbaj si comportament agresiv de “derbedeu politic”.
Vreau sa va mai spun un lucru. Stirile despre pilonul II de pensii si in general atacul asupra sectorului privat le-am anuntat in iunie cand am publicat  

Raport - starea Romaniei dupa 6 luni de guvernare rosie

 

Ce nu v-am spus atunci dar pot sa va spun astazi este ca Dragnea si Valcov au hotarat sa-si faca si ei banca. Normal ca nu banii lor. Cu banii nostri. Sper ca nu ati uitat ca Valcov a fost director la Banca Populara de tip Caritas din Olt. El crede ca de acolo are experienta. :)

 

Acum pot va spun cu certitudine ca cei doi au hotarat sa transforme EXIM Bank in banca de dezvoltare a PSD. Marsavia este ca ce nu au putut sa faca in martie vor face acum.

 

Vor obliga toate companiile de stat sa-si mute conturile la aceasta banca!!! (nu au nicio frica de Curtea de Conturi)
Noua generatie de baieti destepti isi face banca iar cu ajutorul FSDI isi pune in aplicare proiectele personale, nu pe cele de interes national. Nu mai conteaza ca EXIM Bank a fost creata sa sprijine exporturile romanesti. Nu-i intereseaza pe oameni.

 

Si acum ultima, va promit. Pana sa vina ei cu taxa pe active financiar-bancare le dau o tema pentru acasa. Au voie sa sune un prieten la BNR, conchide Florin Citu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22