Bogdan Stan, vicepresedintele ANI, preia conducerea institutiei, in urma demisiei lui Horia Georgescu

P.c. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Bogdan Stan, vicepreședintele ANI, a preluat conducerea institutiei, in urma demisiei lui Horia Georgescu. Fostul șef al ANI, a fost arestat preventiv în dosarul despăgubirilor de la ANRP, relateaza Romania Libera.

 

Înalta Curte de Casație și Justiție  a admis motivul pentru care DNA a cerut arestarea preventivă și anume că Horia Georgescu este “ pericol pentru ordinea publică”.

 

                                    Bogdan Stan, presedintele interimar al ANI

 

Horia Georgescu a demisionat din fruntea Agenției Naționale de Integritate (ANI), pentru a nu prejudicia instituția și pentru ca numele său să nu fie asociat cu cel al instituției, a declarat marți dimineața avocata acestuia, Eliza Ene Corbeanu, la Realitatea TV.

 

Este o demisie de onoare, dată înainte ca instanța să decidă dacă el va fi sau nu arestat preventiv, și intră în vigoare din momentul în care este înregistrată, a mai spus Eliza Ene Corbeanu. 

 

CITITI SI: UPDATE Inalta Curte. Horia Gerogescu a fost ARESTAT pentru 30 de zile in dosarul despagubirilor ANRP. Referat DNA. TUNURILE despagubirilor au EPUIZAT bugetul de stat. Fenomen PERICULOS pentru functionarea statului

 

Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), a fost reținut de procurorii anticorupție, luni, pentru trei acuzații de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave.  și va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție, marți, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, anunță DNA.

 

Dus cu mandat la DNA, el a ieșit cu cătușe la mâini, după șase ore de audieri. Întrebat la ieșirea de la DNA dacă a luat bani pentru despăgubirile supraevaluate, Horia Georgescu a răspuns: "Niciodată".

 

Șeful ANI este acuzat de trei fapte de abuz în serviciu ce ar fi fost săvârșite în 2008 și 2009, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, comisia de ANRP care stabilea cine, când și ce despăgubiri primește.

 

Concret, el și ceilalți membri ai Comisiei au aprobat trei dosare de despăgubiri evaluate fără respectarea legii, despăgubiri cu o valoare totală de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei).

 

În cele 3 dosare, spune DNA in comunicatul transmis, s-au emis titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat legea și care au stabilit pentru imobilele în cauză o valoare supraevaluată cu aproximativ 75 milioane de euro, sumă ce reprezintă prejudciul din acest caz.

 

ICCJ i-a arestat si pe Mihnea-Remus Iuoras, Ingrid Popa-Mocanu si Constantin-Catalin Canangiu, membri în comisia de stabilire a despăgubirilor de la ANRP,  alaturi de expertii evaluatori - Gheorghe Visoiu si Alexandru-Florin Hanu.
 

In ceea ce ii priveste pe expertii evaluatori Neculai Nistor si Dorin-Cornel Drula, instanta a dispus ca acestia sa fie cercetati in arest la domiciliu pentru 30 de zile.  Decizia Inaltei Curti nu este definitiva, dar este executorie.
 

Horia Georgescu s-a predat miercuri dimineata la arestul Politiei Capitalei.

 

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22