Pe aceeași temă
Decizia CCR de a nu se mai face declaraţii de presă prin care să se anunţe hotărârile luate de judecători a fost luată în ziua în care pe ordinea de zi se află excepţia de neconstituţionalitate ridicată de Avocatului Poporului împotriva legii 90/2001 care le interzice condamnaţilor penal să fie membri ai Guvernului.
Curtea Constitutionala a dezbătut azi sesizarea facuta de Avocatul Poporului la Legea 90/2001, prin care li se interzice persoanelor condamnate penal sa ocupe functii in Guvern. Situatia il vizeaza direct pe Liviu Dragnea, liderul PSD, condamnat în dosarul Referendumul 2012. El a dorit să fie premier, după alegerile parlamentare, însă această lege l-a oprit.
”E cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică", a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu, la finalul şedinţei în care a fost amânată pentru a treia oară luarea unei decizii în această speţă.
Dorneanu a justificat luarea deciziei de a renunţa la declaraţiile de presă prin faptul că CCR preia astfel exemplul celorlalte instanţe, care nu comunică prin declaraţii, ci prin comunicate.
Comentarii 1
Joohn - 04-04-2017
Dacă au renunţat la declaraţiile de presă în favoarea comunicatelor, ar fi de dorit ca în finalul acestora să se specifice dacă deciziile au fost luate în unanimitate sau nu iar dacă nu, cine dintre judecătorii Curţii a făcut opinie separată., altfel, în opinia mea, reiese că prin procedura schimbată vor să scape de insistenţele presei.
Răspunde