CE avertizează România să reducă emisiile centralelor industriale cu poluarea minieră

I.g. | 13.07.2017

Comisia Europeană a trimis României două avertismente oficiale referitoare la emisiile centralelor industriale cu combustie şi poluarea provocată de deşeurile rezultate din exploatările miniere.

Pe aceeași temă

 

Conform unei directive referitoare la emisiile industriale, marile centrale industriale cu combustie trebuie să respecte limite referitoare la nivelul emisiilor de dioxid de sulf, oxid de nitrogen şi praf. Patru centrale industriale din România nu au încă o autorizaţie care să ateste că emisiile lor nu depăşesc limitele admise de legislaţia europeană. Din acest motiv, Comisia Europeană va trimite României o scrisoare suplimentară de informare oficială., scrie News.ro

 

Comisia Europeană cere României, printr-o scrisoare oficială de informare, să respecte o decizie a Curţii Europene de Justiţie referitoare la deşeurile miniere. Pe 21 iulie 2016, Curtea a decis în favoarea Comisiei Europene şi a declarat că România nu a luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea prafului de pe suprafaţa iazului de decantare Boşneag. În perioadele cu vânt mai ales, acest iaz este o sursă majoră de poluare şi risc pentru sănătatea locuitorilor unor localităţi din apropiere, precum Moldova Nouă şi Veliko Gradiste (Serbia).

 

Potrivit unei directive din 2006, statele membre trebuie să se asigure că deşeurile rezultate din activităţile extractive nu pun în pericol sănătatea oamenilor şi nu afectează mediul înconjurător. Directiva interzice abandonarea deşeurilor extractive. În plus, operagtorul trebuie să ia măsurile adecvate pentru a preveni sau reduce praful şi emisiile de gaze.

 

Dacă România nu va acţiona în termen de două luni, Comisia ar putea să o dea din nou în judecată la Curtea de Justiţie a UE, caz în care riscă să fie amendată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22