Pe aceeași temă
Un politruc la cârma unuia dintre ministerele cel mai greu de administrat. Cu o miză fantastică pentru viitorul românilor. Ceea ce s-a putut constata pe viu în discursul său de după anunțul făcut de Dragnea, dinainte de învestire, se confirmă pe deplin prin CV: un om cu o coloană de gumilast, total obedient față de tătuc, gata să lingă oricând carâmbul de partid pentru a-i fi trecute cu vederea afacerile penale obscure, pierdute discret în ceața unei activități politice mult prea alerte pentru a se mai ține cont de niște biete fapte penale. Fericit - pe cât e de agramat: ”e o chestiune de mulțumire care pot să o aduc președintelui Dragnea” - că e răsplătit de partidul în care nu oamenii ci ”membrii” sunt ”promovați în urma unor munci”. Pentru că ”a depus o muncă”. Precum depun și muștele ouăle.
Deputatul PSD Gheorghe Simon este al patrulea ministru PSD în nouă luni de guvernare PSD, dupa ce filologul specializat în antropologie (fără activitate filologică și antropologică pentru că deținerea unei diplome nu te face și specialist), Mihai Fifor, a fost plantat la Apărare. Predecesori în nici nouă luni de guvernare dragniană: Mihai Tudose, avansat premier si Alexandru Petrescu, vestit pentru punerea poștei române pe butuci, în cărți pentru sinistrul fond de dezvoltare care va face din regiile autonome o vacă buna de muls pentru partid. Un fel de FNI național, de partid și de stat. Șimon este în PSD din 1992, adică din zorile timpurii, de emanare sinergetică iliesciene, cu state vechi de plată în linsul carâmbului PDSR, continuator al fostului partid comunist, actualul PSD, devenit social democrat după racolarea și prostirea lui Sergiu Cunescu (prin Alexandru Atanasiu, om venit din rezerva de cadre a lui Manolescu, de la Partidul Alianței Civice), autentic social democrat care a plătit în pușcăriile comuniste credința sa într-un marxism îndoielnic. Șimon este vicepresedinte al partidului în fieful savantului Liviu Pop, ministrul cu ”faptele” la el, după cum se definește cu falsă modestie în fața unor copii, poreclit Genunche și copii cu doi de i pentru că bubuie de agramat ce e.
Șimon este la al doilea mandat de deputat. A fost timp de 20 de ani consilier local si judetean. Ca deputat nu s-a remarcat in vreun fel prin luari de cuvant sau prin initiative legislative legate de zona economica. In actuala legislatura a fost cosemnatar a patru initiative legislative, din care una vizeaza zona fiscala, restul fiind de interes social sau cultural. La fel si in primul sau mandat. Cele mai multe dintre cele 35 de intiative legislative semnate in perioada 2012-2014 vizeaza domenii care nu au legatura cu zonele de care se ocupa Ministerul Economiei, remarcă Hotnews.ro.
Potrivit CV-ului sau, Gheorghe Simon este inginer si a lucrat in administratia locala foarte multi ani. In perioada 1992- 2000 a fost consilier local in Viseu de Sus, iar in perioada 2000 -2012 a fost consilier judetean in Maramures. In zona privata a lucrat foarte putin timp, in perioada 2008-2012 fiind director general al SC Angred SRL, Baia Mare. Aceasta firma se afla din 2012 in procedura de faliment.
Potrivit declaratiei de avere, detine doua terenuri in intravilan, unul de 300 mp obtinut in 1987, din care 250 mp de la CAP, iar 50 prin cumparare, si unul in Cluj Napoca de 633 mp, cumparat in 2017. Mai detine doua case, una de 120 mp in Viseu de Sus construita in 1987, si una de 260 mp in Cluj Napoca, achizitionata in 2017. Bunurile sunt detinute impreuna cu sotia sa, Mariana Simon, care este judecator in Viseu de Sus.
Este actionar la SC Independenta SA Viseu de Sus.
Potrivit unui articol al Gazetei de Maramures din 2006, Gheorghe Simon a fost cercetat pentru furt, alaturi de doi frati din clanul Horjenilor, cand era consilier judetean in Maramures. Simon a fost acuzat ca a furat un TAF, utilaj de transportat lemne. Atunci, Simon s-a aparat spunand “nu-mi sta in caracter sa fur TAF-uri”.
"Nu stiu de ce, Notingher (n.red. cel care a facut denuntul penal) a incercat sa ma murdareasca si m-a tarat pe mine in denuntul penal, cu furtul TAF-ului. Nu e un ou, sa-l furi asa. Ma gandesc sa-l dau in judecata eu, desi, nu stiu daca imi sta bine sa-l dau eu pe el. Eu sunt om serios. Nu-mi sta in caracter sa fur TAF-ul nimanui", a spus atunci Gheorghe Simon.
Publicatia locala ZiarMM.ro scria in aprilie 2013 ca un consilier local social-democrat din Viseu, Adi Filip, ii acuza pe primarul Vasile Coman si pe deputatul Gheorghe Simon ar fi primit spagi din partea unui director tehnic in cadrul Directiei Silvice Maramures, pentru a-si pastra postul. “Este vorba despre 150.000 euro, poate chiar 200.000, la domul Simon si mai multi care au beneficiat de ei. Banii sunt din zona noastra, zona Viseului. Nu a fost implicat doar Iacob Andreica… Se da prin intermediul lui Coman Vasile Varzar o anumita suma de bani, intre 150.000 si 200.000″, spunea Filip. Acesta il amintea si pe Dan Mihalache, fost deputat de Maramures, fost sef al admnistratiei prezidentiale si actual ambasador la Londra, care ar fi contribuit la ajungerea banilor la destinatie.
Background
- Ce crede Șimon Gheorghe că-l recomandă la ministerul Economiei? Experiența de partid!
Un discurs care amintește de plenarele CC al PCR. Șimon spune că ”e o chestie de mulțumire care pot să o aduc președintelui Dragnea”, recunoscător că face parte ”dintr-un partid serios fiindcă membrii de partid sunt promovaţi în urma unei munci. E foarte bine că regăsim oameni de partid care au depus o muncă.”
Șimon pare a fi noul Vanghelie al PSD, nu la fel de simpatic și de pehlivan. Nu are flexibilitatea de gumilast a complicităților de comersant ale acestuia. Inginer ”ca și” pregătire dar cât se poate de filosof. Al materialismului dialectic.
Șimon va fi noul nostru ministru peste economia țării. Adică a noastră.
El a făcut deja un anunț dătător de frisoare: printre priorități se află legea minelor și redevențele.
Șimon va face parte din arsenalul de profesioniști ai guvernului creat de Dragnea, după chipul și asemănarea sa, alături de ministrul Pop zis Genunche, de Daea - cel cu oile și plapuma cu care ar vrea să îmbrace jurnaliștii când le este frig. Alături de alte competențe, una și una, cu care se completează pe principiul nemuritor al roților dințate care face ca guvernul lui Dragnea, oricum s-ar numi el temporar, să meargă ceas. Ceasul rău pentru popor. Și sfârșind cu pozitiva Doina, acea „fa, Doină”, care vrea să dea o lege a știrilor pozitive. Cu competența pe care i-o dă portofoliul de la Mediu. Sau, ca să să-l cităm pe gurul Adrian Năstase, de pe vremea când era premier și reușise să spulbere toate secțiile de investigații care-l deranjau, la schimb cu reclama oferită la regiile autonome: avem nevoie de ”mai multe sacses stori”, prea multe critici, prea mult pesimism.
Iată, popor, povești de carieră demne de a intra în panoplia ”sacses stori”!
Întrebat ce anume îl recomandă la conducerea unuia dintre cele mai grele ministere, cel al Economiei, nominalizatul Gheorghe Șimon a făcut apologia experienței sale în PSD. Nu a omis să anunțe, însă, printre priorități legea minelor și redevențele.
„Mă simt onorat că am fost desemnat. Am o experiență politică din 1992 ca şi consiler local, judeţean, parlamentar, am activat în comisia economică, deţin funcția de vicepreședinte. Fac parte dintr-un partid serios fiindcă membrii de partid sunt promovaţi în urma unei munci. E foarte bine că regăsim oameni de partid care au depus o muncă. E o chestiune de mulţumire care pot să o aduc președintelui Dragnea pentru acest punct, de a promova membri din partid”, a spus el la întrebarea despre calitățile care-l recomandă pentru o asemenea dificilă misiune.
„Programul de guvernare e principala prioritate. Oamenii ne-au votat şi trebuie să ducem programul la îndeplinire”, a adăugat Gheorghe Șimon.
Discursul halucinant de politruc al noului ministru al Economiei, Șimon Gheorghe