Coaliţia pentru familie îşi apără "tradiţia" cu instanţa: trei lideri de opinie ameninţaţi

Dora Vulcan | 08.06.2017

Trei publicisti au fost ameninţaţi de Coaliţia pentru familia aşa-zisă tradiţională. Ei au primit notificari de la Coalitia pentru Familie prin care sunt amenintati cu judecata daca nu retrag de pe Fb şi blogurile Adevarul articole de opinie, scrie Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

Cei ameninţaţi - Mihai Poliţeanu, Gelu Duminică si Sorin Cucerai - anunţă că nu vor da curs solicitarii Coaliţiei pentru aşa-zisa famile tradiţională, un construct artificial şi fără legătură cu realitatea.

 

 

 

Mihai Politeanu a publicat, miercuri, pe Facebook o notificare primita din partea lui "Mihai Gheorghiu - presedintele Comitetului de initiativa" al Coalitiei pentru Familie, prin care i se cere sa retraga articolul "Coalitia pentru Rusia", semnat de el pe blogurile Adevarul. Desi este vorba despre un articol de opinie, in notificare se sustine ca autorul textului "face afirmatii mincinoase la adresa CpF". Cum? "Exprimandu-va in mod public opinia despre demersurile noastre prin asociere cu o tara straina", despre care coalitia sustine ca "nu are absolut nicio legatura". Politeanu este anuntat ca "pentru atingerea adusa imaginii noastre va vom actiona IMEDIAT in judecata". Autorul articolului spune ca-si mentine parerea si republica, pe Facebook, o parte dintre comentariile din textul respectiv.

 

 

 

 

 

 

Publicistul Sorin Cucerai a anuntat ca a primit o notificare similara din partea Coalitiei pentru Familie, care reclama, potrivit fotocopiei publicate de autor, un text scris de acesta pe Facebook. Potrivit notificarii, mai multe opinii ale lui Cucerai despre CpF si activitatea organizatiei sunt considerate afirmatii "nu doar false (...) ci si profund denigratorii". Sorin Cucerai nu-si retrage comentariile, ba promite sa scrie in continuare, critic, la adresa CpF si il invita pe "domnul Gheorghiu" de la CpF "sa-si vada linistit de viata lui".

 

 

 

 

 

Gelu Duminica, profesor si director al Fundatiei Agentia de dezvoltare comunitara "Impreuna", autor al articolului "Hitler si Coalitia penru Familie" publicat luni pe blogurile Adevarul, a publicat la randul lui pe Facebook o notificare prin care CpF il ameninta cu judecata. El le raspunde ca nu-si va retrage articolul, acesta continand informatii istorice, ca CpF "sa inteleaga ca democratia inseamna dialog". In plus, el dedica noilor sai "prieteni" o melodie cantata de Nicolae Guta, "Cine doarme linistit ori e prost ori e tampit".

 

 

 

 

 

 

  • Despre derapajele extrem de periculoase ale susţinătorilor Coaliţiei pentru Familie. Universitatea Bucureşti se delimitează de afirmaţiile profesorului Iancu despre holocaust

 

 

Rectorul Mircea Dumitru a cerut Comisiei de Etică a Universităţii să ia în discuţiile declaraţiile profesorului Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, care a susţinut într-o emisiune la TVR că Hitler ar fi înnebunit "abia în 1942", cu trimitere la aplicarea politicilor naziste de exterminare.

 

 

Profesorul de Drept Constituţional Gheorghe Iancu a susţinut, la dezbaterea de la TVR pe tema modificării Constituţiei, că Adolf Hitler "era ok în 1939 şi abia în 1942 a început să înnebunească". 

 

 

“Doamnă, nu mai ocoliţi istoria, nu în ’39 a decis Hitler să facă treaba asta, era în ’42, când a început să înnebunească”, i s-a adresat profesorul Gheorghe Iancu sociologului Mihaela Bolan.

 

 

Universitatea București se delimitează de declarațiile lui Iancu şi a anunţat că rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, a solicitat conducerii Comisiei de Etică să ia în discuţie declaraţiile menționate.

 

 

 

Universitatea din București respinge ferm orice afirmație care denaturează adevărul istoric privind Holocaustul și politicile naziste

 

 

"Universitatea din București se delimitează de declarațiile domnului profesor Gheorghe Iancu, făcute în cadrul emisiunii „Recurs la morală” (TVR, 3 iunie 2017). Comunitatea academică a Universității din București respinge orice tentativă de negare a adevărului istoric în legătură cu Holocaustul și atrage atenția că declarațiile membrilor comunității academice trebuie să se bazeze pe evidențe științifice.

 

 

Rectorul Universității din București, profesorul Mircea Dumitru, a solicitat conducerii Comisiei de Etică să ia în discuție declarațiile domnului profesor Gheorghe Iancu.

 

 

"Cred că suntem datori față de generația actuală și față de cele viitoare să respectăm adevărul istoric și să fim consecvenți în combaterea antisemitismului, a urii și a rasismului", precizează rectorul Mircea Dumitru pe contul său de Facebook.

 

 

Conducerea Universității din București își reafirmă angajamentul de a combate antisemitismul, discriminarea, violența de orice fel și discursul instigator la ură, prin toate demersurile sale în spațiul academic și în afara acestuia", potrivit unui mesaj postat de conducerea Universităţii pe pagina de Facebook a instituţiei de învăţământ. 

 

 

 

 

 

 

Postarea rectorului Mircea Dumitru, pe pagina sa de Facebook: 

 

 

 

 

 

 

Gheorghe Iancu (n. 2 septembrie 1952, București) este un jurist român care a îndeplinit funcția de Avocatul Poporului în perioada 2011-2012. A fost consilier juridic la Ministerul Silviculturii, apoi procuror pentru Tribunalul Suprem, după care, după revoluția din 1989, a devenit consilier parlamentar la Camera Deputaților. Din 1995 și până în 2000 a fost secretar general al Curții Constituționale, în 2000 și 2001 a fost consilier de conturi la Curtea de Conturi a României, după care a fost director al Autorității Electorale Permanente.  Pe 27 septembrie 2011 a fost numit în funcția de Avocatul Poporului iar în iulie 2012 a fost demis din această funcție. (sursa)

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22