Pe aceeași temă
Coldea a mai spus că serviciile de informații sunt vulnerabilizate: „SRI nu are în prezent protocoale și este aproape în imposibilitatea de a lucra pe spionaj și trădare (...) Cum acționăm pentru a contracara vulnerabilități, inclusiv amenințarea teroristă? Riscăm să vulnerabilizăm nu doar securitatea națională a României, ci și securitatea unor aliați de-ai noștri”
„Nu se poate coopera interinstituțional fără să existe un protocol, mai ales cu serviciile de informații." A mai spus Coldea, care a subliniat că protocoalele „aveau un caracter tehnic, pentru a asigura practica unitară în cadrul serviciilor” și nu are cunoștință ca „ofițeri SRI să fi efectuat un singur act de urmărire penală într-un dosar. Acestea sunt povești izvorâte dintr-o realitate paralelă.”
„Am reiterat faptul că problematica cooperării în baza unor protocoale este o practică internațională, inclusiv la nivelul NATO și UE. Nu există altă practică în lume”, a spus acesta, într-o conferință de presă, la finalul audierii în cadrul Comisiei de Control a SRI.
„Trebuie să vedem care sunt soluţiile. Ar trebui să comunicăm spionilor că nu avem protocoale şi să stea puţin, să nu se implice până rezolvăm problema?”, a adăugat el, ironic.
Fostul adjunct al directorului SRI consideră că subiectele care „au fost lansate în spațiul public s-au transformat în fake stories și încearcă să ia locul realității."
El a subliniat că "SRI și-a făcut treaba cu deplin respect pentru domnia legii, în cooperare cu alte instituții interne și internaționale, iar cetățenii României au fost bine protejați."
Florian Coldea a încheiat spunând că "Un personaj biblic, al cărui nume nu vreau să îl dau, în urmă cu două mii de ani a trădat pentru 30 de arginți. Ce folos că a regretat după, răul nu a mai putut fi reparat. Ca orice trădător, acesta a avut parte de un sfârșit tragic. Din aceste motive constat că unii în mod vizibil practică acest lucru cu interesele statului român, ba mai mult, fac un titlu de glorie din faptul că au trădat interesele statului și ale instituțiilor statului. Acești oameni afectează instituțiile statutului român și capacitatea de apărare a instituțiilor statului. Vă invit și pe această cale să reflectăm la povestea acestui personaj public."
Comentarii 5
lica - 04-06-2018
nea gica, nu e asa - daca tot te dai aparator al democratiei si iubesti tara asta, mergi cu adevarul pana la capat. Protocoalele fie secrete sau nu (te sperii de parca nu ai auzit de documente top secret si la case mai mari si cu pretentii mai mari), sunt legale si facute conform constitutiei si legilor in vigoare. Daca ai vreun argument (si nu argumente politice de la categoria gadea de la latrina 3 "se zice ca" si "aveam dovada a ceea ce pare a fi"), expune-le. Ai, sau vorbesti asa de dorul partidului rosu?
Răspundegica - 04-06-2018
Din ce postura analizeaza coruptul Coldea,activitatea SRI-ului? Ca omul a fost trecut la Pensie Speciala,in locul Beciului Domnesc,pe motiv de coruptie si in aproape 30 de ani de Democratie n-a invatat ca o tara se conduce dupa Constitutie,legi si normele lor de aplinare si in niciun caz dupa niste protocoale secrete,semnate de cativa numiti la Institutiile de forta.
RăspundeSorin - 04-05-2018
Faptul ca SRI pe vremea lui Coldea a colaborat cu parchetele este un lucru pozitiv, care ar trebui reimplementat. Coruptia, jaful, incompetenta sunt atentate la siguranta nationala. In plus si ca PSD a dorit atat de mult sa scape de Coledea, spune destul.
RăspundeVae victis! - 04-05-2018
Coruptia a ras de pe harta imperii si regate daramite o tarisoara.
Răspundebratfalean - 04-05-2018
Marea coruptie este o problema de siguranta nationala! A se vedea recentul caz de vinzare Cupromin catre mafia chineza!Dupa parerea mea,Coldea si fostul sef al SIE au imprimat un trend bun pentru serviciile de siguranta nationala!
Răspunde