Comisia Europeana publica o lista a paradisurilor fiscale, cerand adoptarea normelor internationale

P.c. | 18.06.2015

Pe aceeași temă

Uniunea Europeana (UE) a publicat o lista a paradisurilor fiscale, in speranta ca acestea vor adopta standardele internationale in materie, pentru ca evaziunea fiscala sa poata fi combatuta. "Speram ca toate aceste jurisdictii vor adopta in curand standardele internationale, mai ales in ceea ce priveste schimbul de informatii, pentru a lupta impotriva evaziunii fiscale", se arata intr-un comunicat publicat pe site-ul Comisiei Europene, citat de ziare.com

 

Europa: Andorra, Liechtenstein, Guernsey si Monaco;

Africa: Liberia, Mauritius si Seychelles;

Asia: Brunei, Hong-Kong si Maldive;

Oceania: Insulele Cooks, Nauru, Niue, Insulele Marshall si Vanuatu;

Americile: Anguilla, Antigua si Barbuda, Bahamas, Barbados, Belize, Bermuda, Insulele Virgine Britanice, Insulele Cayman, Grenada, Montserrat, Panama, Sfantul Vicentiu si Grenadinele, Sfantul Cristofor si Nevis, Insulele Turks si Caicos, Insulele Virgine Americane.


Tarile prezente in acest clasament au fost pe lista neagra a cel putin 10 state membre UE.


Dintre cele 30 de tari, doar oficialii Insulelor Cayman s-au simtit lezati de titlul de "paradis fiscal". Ministrul pentru Servicii Financiare, Wayne Panton, a explicat ca tarile care au pus Insulele Cayman pe lista neagra nu au acorduri bilaterale in ceea ce priveste comertul, asa ca nu au de unde sa stie progresul inregistrat in ceea ce priveste schimbul de informatii, informeaza CNS Business.
 

CITITI SI: Elvetia, in fata recesiunii

 

Elvetia a facut cativa pasi importanti pentru transparentizarea serviciilor bancare, fapt care o face sa nu mai apara pe lista neagra. In martie 2015, Elvetia si UE au ajuns la un acord care presupune furnizarea de informatii privind conturile detinute de rezidentii statelor membre UE in Elvetia incepand cu anul 2018, ca masura menita sa sustina combaterea evaziunii fiscale. Fiecare tara din Uniunea Europeana va primi anual numele, adresele, numerele de identificare si datele de nastere ale rezidentilor sai care detin conturi in statul din centrul Europei.
 

Autoritatile elvetiene vor prezenta fiecarui stat UE informatii financiare extinse despre conturile respectivelor persoane. Rezidentii UE nu vor mai putea sa-si ascunda veniturile nedeclarate in conturi bancare in Elvetia, pentru a putea evita plata taxelor. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22