Criza imigrantilor. Europenii discuta si nu gasesc consens. ONU: Fluxul imigrantilor va continua in ritmul a 3.000 de persoane pe zi

T.d. | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Criza imigrantilor pune din ce in ce mai multa presiune pe continentul european, in conditiile in care tarile comunitare nu reusesc sa se inteleaga asupra impartirii responsabilitatii in aceasta chestiune. Asta in timp ce Organizatia Natiunilor Unite atrage atentia cu o cifra: fluxul de imigranti va continua intr-un ritm de 3.000 de persoane pe zi in urmatoarele luni.

In timp ce liderii europeni fac summit-uri, discuta, cauta solutii si nu le gasesc, valul de imigranti continua sa intre pe teritoriul european.

De la Organizatia Natiunilor Unite, Inaltul Comisariat pentru refugiati trage un semnal de alarma: afluxul de imigranti care intra in Macedonia dinspre Grecia va continua la un nivel de circa 3.000 de persoane pe zi in urmatoarele luni, potrivit HotNews.

Iar asta la doar o zi dupa ce Inaltul Comisariat a facut un apel ca Europa sa isi uneasca fortele pentru a solutiona problema imigrantilor.

Astfel, arata Comisariatul ONU, este necesara o capacitate sporita pentru asigurarea securitatii imigrantilor.

De altfel, Agentia a critica Grecia pentru esecul de a-i inregistra pe imigranti inainte ca acestia sa forteze intrarea in Macedoia, in noaptea de sambata spre duminica, atunci cand circa 7.000 de persoane au trecut granita dupa ciocniri cu fortele de ordine.

Comisariatul pentru Refugiati mai atrage atentia ca este nevoie de implicare si din partea altor state membre ale UE, altfel problema “nu va disparea curand si va afecta intreaga Europa”.

Conflictele din Orientul Mijlociu, Asia si Africa au determinat aproximativ 300.000 de refugiati sau solicitanti de azil sa intre in Macedonia in 2015, avand ca destinatie Occidentul.

Aproximativ 181.500 dintre acestia au ajuns in Uniunea Europeana prin Grecia, iar restul de 108.500 prin Italia, potrivit datelor prezentate de Inaltul Comisariat ONU pentru refugiati.

Toti cei care vin dinspre Grecia urmaresc sa ajunga in spatiul Schengen - prin Ungaria, dupa ce traverseaza Macedonia si apoi Serbia, o situatie care accenteaza tensiunile din aceste tari.

Aproximativ 10.000 de refugiati, dintre care o treime sunt femei si copii, au patruns pe teritoriul macedonean in weekend, iar autoritatile din aceasta tara au recunoscut ca sunt depasite de situatie.


CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22