Dancu despre inechitatea din sistemul de stat: Salarii diferite, pentru aceeasi munca

Iulian Popescu | 13.01.2016

Vicepremierul Vasile Dâncu este de părere că principala problemă a sistemului bugetar este inechitatea – faptul că oameni care lucrează în același loc au salarii diferite, iar acest fapt dezvoltă corupție, a spus el într-un interviu acordat miercuri seara TVR.

Pe aceeași temă

 

"Marea problemă în România este lipsa de echitate în sistem, sunt oameni care lucrează în acelaşi loc şi au salarii total diferite", a spus miercuri seara vicepremierul Vasile Dâncu, invitat la TVR 1, într-o Ediţie Specială.

 

"Şi asta dezvoltă corupţia", a continuat vicepremierul. "Vom propune criterii, sisteme de formare, nu înseamnă că-i vom da afară. Nu vom face asta după bunul plac al celor care vin la putere", a mai spus Dâncu, citat de Stiri TVR.

 

El a explicat și ce se va întâmpla cu legea salarizării, care este acum revizuită: “Legea salarizării o vom cupla cu reforma funcţiei publice. În cadrul reformei, să stabilim câţi funcţionari avem acum, să construim standarde care să respecte importanţa socială a muncii şi să asigurăm salarizarea. Nu poţi să le creşti performanţa fără să le ceri nimic”.

 

"Vom propune criterii, sisteme de formare pentru cei care există acum, nu înseamnă că, dacă sunt mai în vârstă sau nu au studiile necesare, nu vor avea posibilitate, fiecare va avea o șansă să se integreze în sistem", a mai spus Dâncu.

 

"În acest moment, este foarte clar că noi trebuie să construim un standard de salarizare unic în România, pentru că România este plină de privilegii", a spus Dâncu.

 

Singura șansă a României, reformarea partidelor

 

  • Toate partidele sunt acum în reformă.
  • Partidele încep să-şi schimbe concepţia, vor fi multe femei pe liste, mulţi tineri şi partidele îşi vor schimba programele.
  • Avem o singură şansă: să încercăm să reformăm partidele. Nu ne iese odată, să reîncercăm din nou. Este singura şansă a României. Cred că trebuie să fim optimişti şi să punem din nou criterii. Cred că noi mergem spre modernizare.
  • Cred că este ceva ce-am moştenit cultural: Neîncrederea în stat, asta vine din comunism. Şi asta a inhibat încrederea oamenilor. Clasa politică a fost un element important.
  • Există o criză în acest moment, o criză politică. Partidele politice o recunosc.
  • Cele mai mari partide, primele două partide în clasamentul politic, să spunem așa, sunt în reformă.
  • PNL-ul are în acest moment nevoia de a face împreună cu un alt partid puternic, care a fost înainte, cu PDL, (...) un partid unit de dreapta, care nu este ușor, pentru că au fost partide continuu în competiție, mai ales în ultimii ani.
  • PSD-ul a trecut la o reformă profundă, o reformă în care încearcă să schimbe bazele organizării, pentru că trebuie să se adapteze la o lume nouă, să se despartă de un anumit trecut.

 

“După ce închei mandatul nu mai fac politică”

 

  • Eu am anunţat că după anul care se încheie, nu voi mai face politică. Ca şi premierul. Eu i-aş încuraja pe ceilalţi colegi de guvern să facă politică. I-aş încuraja şi pe tineri să facă politică.
  • Am o relatie de prietenie cu Liviu Dragnea, dar nu mă interesează să fiu preşedintele PSD. Eu mi-am dat demisia, am răspuns în spaţiul public, sunt un intelectual de stânga, dar nu-mi place să comentez ce se întâmplă în zona partidelor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22