Demisionează Shhaideh? «Am respectat partidul; decizia mea este luată, va fi comunicată în CEx»

E.b. | 11.10.2017

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la ieșirea de la DNA, că decizia sa (e vorba despre demisie) este luată și va fi comunicată, joi, în cadrul Comitetului Executiv Național al PSD.

Pe aceeași temă

 

Shhaideh a făcut această afirmație la remarca unui jurnalist care a spus că situația ei juridică îl nemulțumește pe premierul Mihai Tudose.

 

"Eu cred că sunt același om, am respectat întotdeauna partidul și cel care m-a pus in funcție (...) e CEx. Decizia mea, care e luată, va fi comunicată mâine în CEx", a spus Sevil Shhaideh. 

 

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, și-a delegat pentru o zi atribuțiile secretarului de stat în MDRAPFE Sirma Caraman, au declarat surse oficiale, conform Agerpres.

 

Conform surselor citate, Sevil Shhaideh și-a delegat atribuțiile astfel încât Sirma Caraman să o poată înlocui la ședința de guvern de miercuri. 

 

 

Shhaideh, la DNA: Am fost informată că pot recuza un expert
 

 

Vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, miercuri, la ieșirea de la DNA, că a fost chemată de procurori pentru a i se transmite că are posibilitatea de a recuza un expert.

 

"În acest moment am fost convocată cu alte persoane din acest dosar. Ni s-a adus la cunoștință posibilitatea de a recuza un expert. Această decizie o voi lua împreună cu avocata. Termenul este până mâine și astea au fost toate aspectele procedurale", a precizat Shhaideh, conform Agerpres.

 

Întrebată când va da declarație în dosar, Shhaideh a răspuns: "Când o să am posibilitatea să studiez tot dosarul. Dosarul de abia a fost predat. O să am și eu posibilitatea, ca toată lumea, să studiez acest dosar".

 

Tot miercuri, la DNA a venit și fostul președinte al Consiliului Județean Teleorman Adrian Gâdea.

 

Întrebat de jurnaliști, la ieșirea din instituție, dacă este importantă expertiza din dosar, Gâdea a arătat că nu el stabilește acest lucru.

 

"Nu sunt eu cel care pot stabili dacă este importantă. Sunt organele de urmărire penală care dispun toate actele procedurale în această speță", a precizat Adrian Gâdea. 

 

******************

 

Shhaideh s-a aflat pentru a doua oară la DNA în acest dosar, prima dată e a venit la sediul direcţiei în data de 22 septembrie.
 
 
Vicepremierul Sevil Shhaideh este suspectă de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu când era secretar de stat la MDRAP, într-un dosar conform căruia, în 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private, susţin procurorii anticorupţie

 

În aceeaşi situaţie se află şi Rovana Plumb, acuzată în acelaşi dosar.
 
 
Surse judiciare, itate de  Agerpres, au precizau, înainte de audierea de azi, că vicepremierul urmează să ia parte la acte procedurale efectuate de anchetatori în dosarul "Belina", în care aceasta este urmărită penal pentru abuz în serviciu.
 

În același dosar, s-a mai dispus urmărirea penală față de Mariana Sanda Gheorghiu, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, precum și față de Ionela Stoian, director în cadrul MDRAP, Rodica Gușă, asistent-registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, și față de Alexandrina Anduța Diaconu, registrator-șef în cadrul aceleiași instituții, pentru complicitate la abuz în serviciu. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22