Pe aceeași temă
"Cand la inceputul lunii iulie avertizam asupra atacului grobian al Antifraudei la libertatea presei, imediat dupa desantul inspectorilor in redactiiile Rise Project si Hotnews, seful ANAF de atunci, Bogdan Stan, a balmajit o declaratie publica cum ca aveau ei o sesizare, au facut o analiza de risc, bla, bla, bla… Fata de gravitatea actiunii de intimidare (repet, Antifrauda nu avea ce cauta acolo, cel mult Inspectia fiscala intr-o verificare a-posteriori!) subiectul a fost trecut destul de repede in plan secund.
De aceasta data, cand am aflat la mijlocul lunii septembrie despre intentia lor de “ataca” firmele de audit din Big Four, cei mai vocali critici ai “topaielii fiscale” marca Dragnea-Valcov, i-am lasat sa faca pasi concreti. Mi-am propus insa sa avertizez public asupra acestui control de intimidare imediat ce acesta se contura cu certitudine, iar “dedicatia” putea fi probata.
Functionari publici din cadrul Directiei de Informatii fiscale, la solicitarea aceluiasi Bogdan Stan care le forwardeaza un e-mail ( “ordinul primit de sus”), au interogat bazele de date ale ANAF extragand situatia tranzactiilor comunitare si situatiile financiare ale celor patru societati, adica PWC, KPMG, E&Y si Deloitte.
Dupa ce ieri am facut publica tentativa controlului cu dedicatie, transmitand informatiile detinute prim ministrului Tudose, astazi ma asteptam ca, recunoscand gravitatea acestui abuz, sa se demareze o investigatie serioasa. Poate chiar o autosesizare a Parchetului.
Stiti ce fac ei acum? Speriati de anvergura scandalului au inceput o vanatoare in interior (culmea, vor sa foloseasca directia de “integritate”!) pentru aflarea celor care ma pun la curent cu astfel de abuzuri. Ii anunt pe aceasta cale ca vor trebui sa sanctioneze cel putin jumatate din angajatii ANAF care sunt revoltati ce li se intampla sub guvernarea Dragnea&Co.
Pe mine ma revolta incalcarea procedurilor legale, numele “victimelor” conteaza mult mai putin!
O analiza de risc nu se face la comanda cuiva ci prin aplicarea unor criterii de selectivitate neutre si obiective tuturor, in functie de o tematica sau in baza unei informatii asumata de o autoritate.
De aceea, astazi, va prezint mail-ul buclucas! El contine ordinul primit de sus, dar nu si sursa. Dezvaluirea ei sa o faca prim-ministrul sau organele abilitate. Daca se vor autosesiza!" - a scris Gelu Ştefan Diaconu pe pagina sa de Facebook.
Background
- Ordin de la vârf: controale în forţă ale ANAF la firmele de audit care au criticat guvernul
"Un mail, transmis la inceputul lunii septembrie de la cel mai inalt nivel al PSD/Guvern, solicita vicepresedintelui ANAF, Bogdan Stan <> la cele patru firme de consultanta care apartin de Big Four, adica la firmele de audit PricewaterhouseCoopers, KPMG, Ernst & Young si Deloitte", scrie Diaconu pe contul sau de Facebook.
"Desi simuleaza dialogul cu grupul de lucru pe fiscalitate al CDR, pe din dos se pregateste un desant al inspectiei fiscale la aceste firme. Cu reprezentantii acestora am avut repetate discutii/consultari, cand eram presedinte ANAF, si nu de putine ori am fost aspru criticat pentru activitatea si opiniile mele profesionale. Chiar si atunci cand criticele acestora erau tendentioase sau de-a dreptul jignitoare continuam dialogul si nu mi-a trecut niciodata prin cap sa-mi folosesc autoritatea si resursele ANAF in a le trimite pe cap controale 'cu dedicaţie' ", mai arata Diaconu.
"Dupa ce au fost pur si simplu ridiculizati de catre toti consultantii fiscali pentru bazaconiile din programul de guvernare si dupa ce au adus tara pe buza prapastiei economice, mardeiasii lui Pablito trec la amenintari fatise", scrie fostul sef al Fiscului.