Pe aceeași temă
UDPATE - Într-o declarație dată Digi 24, Bodog spune că nici nu era nevoie ca angajata să vină la serviciu pentru că, aflată în Olanda, aceasta lucra de fapt de la distanță și vorbeau la telefon.
Procurorul general a cerut Senatului să formuleze cererea de urmărire penală împotriva lui Bodog pentru abuz în serviciu în formă continuată şi fals intelectual, în formă continuată, în exerciţiul funcţiei de membru al Guvernului în perioada ianuarie 2017 - ianuarie 2018, a anunțat Parchetul General.
Și DNA a anunțat că desfășoară "o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că un membru al guvernului a făcut demersuri pentru ca o persoană angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului".
Potrivit DNA, în perioada februarie 2017 - ianuarie 2018 demnitarul, deși știa că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.
Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, sumă ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului.