Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor a demisionat. Invocă motive de sănătate

Dora Vulcan | 03.01.2018

Doina Pană, ministrul Apelor și Pădurilor, își depune mandatul, potrivit surselor Digi24. Motivul ar fi starea de sănătate.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Demisia a fost înaintată premierului Mihai Tudose miercuri, transmite Digi 24.

 

Textul demisiei Doinei Pana, așa cum a fost el comunicat de Guvern:

 

„Prin prezenta, vă aduc la cunoștință faptul că starea mea de sănătate nu-mi mai permite continuarea activității în calitate de ministru.

 

Prin urmare, vă prezint demisia mea din calitatea de ministru în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor, pe motiv de sănătate.

 

Apreciez conlucrarea deosebit de fructuoasă pe care am avut-o și vă asigur de întregul meu sprijin pentru îndeplinirea programului de guvernare, din calitatea mea de parlamentar”.

 

Doina Pană și-a însoțit cererea de demisie de un scurt raport de activitate pentru mandatul 30 iunie 2017 - 3 ianuarie 2018.

 

 

 Cine este Doina Pană 

(sinteză Hotnews.ro):

 

  • deputat PSD de Bistrita, a ocupat functia de ministru al Apelor si Padurilor in guvernul Tudose incepand cu sfarsitul lunii iunie.
  • între 4 martie - 13 decembrie 2014, ministru delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura in Guvernul Ponta.
  • din 21 decembrie 2012 si pana in martie 2014, a fost ministru delegat pentru Dialog social.
  • la data de 26 februarie 2014, in urma demisiei ministrilor PNL din Guvernul Ponta II, Doina Pana a preluat, la propunerea premierului, interimatul Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, noteaza News.ro. 
  • a devenit membru PSD in urma cu 13 ani, in prezent fiind deputat la al doilea mandat si vicepresedinte al formatiunii.
  • în iulie 2017, Pana a demisionat din functia de presedinte al organizatiei municipale Bistrita, motivand faptul ca "nu isi mai permite sa aloce timpul fizic conducerii" acestei filialei, date fiind noile responsabilitati guvernamentale, anunta Agepres.
  • în aprilie 2014 a intrat in atentia publicului dupa ce presa a relatat ca, intr-o vizita facuta la zonele inundate din judetul Teleorman, premierul de la acea vreme Victor Ponta i s-ar fi adresat spunand: "Tu ce faci, fa, Doina, aici? Aveai chef de niste inundatii?". Ea a precizat ulterior ca Ponta nu i s-a adresat niciodata cu "fa", prim-ministrul folosind sintagma "mai".

 

Pe urmele lui Năstase: televiziunile ar trebui sa difuzeze mai multe stiri pozitive

 

 "Noi avem tineri foarte buni, dar trebuie sa ne ingrijreze gradul de violenta la care s-a ajuns in tara asta, de ura, de dezbinare, si astea sunt toate efectele unor propagari doar a stirilor negative in Romania. (...) Iar tanarul care se uita la tv se identifica cu ceea ce vede, a declarat Doina Pana pentru Libertatea. Ministrul mai crede ca tinerii plecati din tara vor reveni atunci cand atmosfera din societatea romaneasca se va schimba. Propune chiar unele facilitati pentru mass-media. Acest lucru se poate face numai prin unele masuri legislative. Eu vad la modul sa existe si stiri pozitive. Putem veni cu o deducere de TVA, cu o impunere clara. Ei (n.r.- cei din presa) considera ca le scade rating-ul. Le scade la toate, ca toate vor avea astfel de stiri pozitive- a mai spus Doina Pana. Ministrul sustine chiar un pact intre femeile din politica si cele din presa", declara în august 2017 pentru Libertatea.

 

Obsesia pentru știrile pozitive nu este o premieră la nivelul PSD. În anii în care era premier, Adrian Năstase, șef al partidului de guvernământ din acea vreme, nemulțumit de criticile aduse guvernării sale și intervenției sale ”cu bocancii în anchetele penale”, spunea că televiziunile și publicațiile din România ar trebuie să transmită mai multe ”saxes stori” (success story). Obsesia lui Năstase nu a mai fost reglementată legal, acesta mulțumindu-se cu amuțirea jurnaliștilor de investigații și desființarea, rând pe rând, a secțiilor de profil din principalele redacții, sub presiunea reclamei la regiile autonome (controlate de stat) oferită cu generozitate șefilor de presă de la acea vreme.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22