Pe aceeași temă
In 8 mai, Traian Basescu a fost audiat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie in acest dosar privind retrocedarea a 66 de case de pe strada Serban Voda din Captiala.
Traian Basescu nu a dorit sa spuna atunci ce declaratii a dat in fata anchetatorilor.
Intrebat daca il cunoaste pe cetateanul american Nicholas Jordan, cel caruia i-au fost retrocedate, in 2003, cele 66 de case, Basescu a spus ca nu stie cine este acesta. De asemenea, intrebat cum a fost posibil sa restituie 66 de case intr-o singura zi, Basescu a spus: "In conditiile legii".
Surse judiciare declarau ca Traian Basescu a fost citat pentru a fi audiat in calitate de martor in acest dosar privind retrocedarea a 66 de imobile catre un cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului.
Chiriasii care stateau acolo de ani de zile au facut plangeri in care au reclamat ca persoana careia i-au fost retrocedate imobilele nu este mostenitorul fostului proprietar.
Procurorii Parchetului General au confirmat insa ca nepotul fostului senator liberal din perioada interbelica Iordache Minciulescu este mostenitorul legal al celor 6 cladiri, iconform ProTV.
Dosarul a fost redeschis dupa ce Traian Basescu si-a incheiat mandatul de presedinte.
Comentarii 3
N. Jordan - 05-29-2017
Am încercat de două ori să postez acest text aici, la Revista 22. Nu a mers, așa că îi dau Share, poate iese ceva: Mi se pare ciudată amnezia generală la nivelul conducerii Revistei 22 în privința numelui Nicholas Jordan, un nume menționat în materialul de mai sus doar în treacăt, ca "cetateanul american Nicholas Jordan, cel caruia i-au fost retrocedate, in 2003, cele 66 de case," pentru ca, puțin mai departe, să se adauge câteva vorbe dezlânate despre un "dosar privind retrocedarea a 66 de imobile catre un cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului." Spre sfârșitul anului 1990 și începutul lui 91, Revista 22 a trecut la redactarea computerizată pe Macintosh, aparate instalate de acest Nicholas Jordan la cererea președintelui de atunci al Fundației, Alin Teodorescu. Sandra Pralong, azi consilier prezidențial, îl adusese pe Jordan de la România Liberă, unde, acesta instalase tot computere Macintosh la ziarul lui Băcanu. Mai târziu, în 1993, romanul lui Nicholas Jordan "Omul de cenușă" a fost discutat în câteva ocazii la redacția 22, de pildă, cu ocazia vizitei d-nei Lovinescu și a lui Virgil Ierunca. Desigur, a trecut multă vreme de-atunci, dar nu este totuși straniu că Revista 22 menționează doar că "Procurorii Parchetului General au confirmat că nepotul fostului senator liberal din perioada interbelica Iordache Minciulescu este mostenitorul legal al celor 6 cladiri," fără ca măcar să-i menționeze numele acestui moștenitor legal. Ați început materialul cu cele 66 de case, încheiați cu 6 clădiri. Vi se pare o bună diseminare a informației? Atunci pare elementar unui necunoscător să pună semnul de egalitate între Antena 3 și Revista 22, nu-i așa, doar amândouă numele se termină în cifre. Sigur, este cam trist, dar, asta-i viața. Oricum, vă urez cât mai mult succes înainte, pentru meritele incontestabile ale revistei în propășirea culturii românești. În acest caz, din perspectiva aceasta globală, un nume uitat de-atâta timp nu mai prezintă multă importanță în ceea ce, cu siguranță, d-vstră considerați a fi THE BIG PICTURE. NJ Ziarului Capital: Chiar și în cazul c-ați preluat știrile de la Agerpres, un organ oficios, relatarea d-vstră necesită clarificări, pe care nu mă îndoiesc că le veți prezenta curând publicului. Mă refer pentru simplificare la o singură frază. "Presa centrală relata faptul că, pe vremea când era primar general al Capitalei, T.Băsescu a retrocedat 66 de case unei singure persoane." Prin "Presa centrală" vă referiți la ziarul Scânteia sau ce se înțelege exact prin presă centrală în România de azi? Și, mai important, care sunt cele 66 de case în discuție? Aveți lista lor? Garantați că parchetul general s-a ocupat de 66 de case ori, cum descrieți în titlu (și cum este scris și în textul publicat de alte organe de presă mai puțin centrale, ale unor case, imobile, în fine, ceva acolo, și termenul vile a fost folosit, dar fără să se definească numărul total? Vă mulțumesc anticipat.
RăspundeNicholas Jordan - 05-29-2017
Mi se pare ciudată amnezia generală la nivelul conducerii Revistei 22 în privința numelui Nicholas Jordan, un nume menționat în materialul de mai sus doar în treacăt, ca "cetateanul american Nicholas Jordan, cel caruia i-au fost retrocedate, in 2003, cele 66 de case," pentru ca, puțin mai departe să se adauge câteva vorbe despre un "dosar privind retrocedarea a 66 de imobile catre un cetatean romano-american care a pretins ca este mostenitorul proprietarului." Spre sfârșitul anului 1990 și începutul lui 91, Revista 22 a trecut la redactarea tehnocomputerizată pe computere Macintosh instalate de acest Nicholas Jordan la cererea președintelui de atunci al Fundației, Alin Teodorescu. Sandra Pralong, azi consilier la preșidenție, îl adusese pe Jordan de la România Liberă, unde, acesta instalase de asemenea computere Macintosh de tehnoredactare la ziarul lui Băcanu. Iar mai târziu, prin 1993, romanul lui Nicholas Jordan "Omul de cenușă" a fost discutat în câteva rânduri la redacția 22, ca de pildă cu ocazia vizitei d-nei Lovinescu și al lui Virgil Ierunca. Sigur a trecut multă vreme de-atunci, dar nu este totuși straniu că Revista 22 menționează doar că "Procurorii Parchetului General au confirmat că nepotul fostului senator liberal din perioada interbelica Iordache Minciulescu este mostenitorul legal al celor 6 cladiri," fără ca măcar să-i menționeze totuși numele acestui moștenitor legal. Ați început materialul cu cele 66 de case, încheiați cu 6 clădiri. Vi se pare o bună diseminare a informației? Devine simplu atunci pentru un necunoscător să pună semnul de egalitate între Antena 3 și Revista 22, nu-i așa, doar amândouă numele se termină în cifre. Sigur, este cam trist, dar, asta-i viața. Oricum, vă urez cât mai mult succes înainte, pentru meritele incontestabile ale revistei în propășirea culturii românești. Și-atunci, din perspectiva aceasta globală, un nume uitat de-atâta timp nu mai prezintă multă importanță în ceea ce, cu siguranță, d-vstră considerați a fi THE BIG PICTURE. NJ
Răspunde?????? - 05-29-2017
Câte clădiri, câte imobile ?
Răspunde