Pe aceeași temă
Integrarea României în Uniunea Europeană este una din cele mai mari realizări istorice ale poporului român. Au trecut zece ani de atunci. În tot acest timp, România a fost un membru devotat, respectuos și civilizat al clubului european, cu atât mai mult cu cât Europa a traversat o perioadă dificilă. Tradiția europeană a țării noastre și puterea noastră ca popor și-au spus cuvântul în asigurarea stabilității regionale și în adoptarea normelor europene. În Uniunea Europeană, românii au dovedit că sunt europeni, scrie Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.
Parcursul european al României trebuie să continue. Însă, nu trebuie să mai fim doar contributori, ci și beneficiarii avantajelor de a fi stat european. Ceea ce s-a întâmplat în 2016 în niciun caz nu trebuie să se mai întâmple! Atragerea de fonduri europene va fi o prioritate a guvernării #PSD. Ca parte a marii familii europene, va trebui să profităm la maxim de drepturile noastre, pentru a relansa investițiile, pilonul esențial al creșterii economice sustenabile.
În același timp, 2017 trebuie să fie un an al implicării energice în politica europeană și, implicit, al intensificării eforturilor pentru accederea, cu drepturi depline, în Spațiul #Schengen.
La mulți ani, #România europeană!, încheie Dragnea.
*********
România sărbătoreşte, duminică, zece ani de la intrarea în Uniunea Europeană.
Aderarea României la Uniunea Europeană a avut loc la 1 ianuarie 2007, odată cu Bulgaria. Această dată a fost propusă la summitul de la Salonic din anul 2003 şi confirmată la Bruxelles, în iunie 2004. România şi Bulgaria au semnat Tratatul de aderare pe 25 aprilie 2005.
Aderarea României la UE a avut loc după 12 ani de la formularea solicitării oficiale de intrare în UE. Negocierile de aderare cu România au început în februarie 2000 şi s-au încheiat în decembrie 2004, când a fost confirmată data aderării, conform News.ro.