Pe aceeași temă
Astfel, cei peste 2.500 de angajati din Vaslui nu si-au incasat salariile, transmite ziarul Vremea Noua, citat de HotNews.
Directiile de asistenta sociala si protectia copilului, care functioneaza in subordinea consiliilor judetene, au cei mai multi angajati dintre toate directiile judetene. Printre cei platiti din bugetul acestor directii se numara asistentii care iau in ingrijire copiii fara parinti.
Salariile din Directia Generală de Asistenta Socială si Protectia Copilului Vaslui au crescut semnificativ fata de anii trecuti: directorii au ajuns la salarii de 9.400 de lei, psihologii sau inspectorii cu studii superioare ajung la 4.000-4.500 de lei, în timp ce paznicii au 2.500-2.800 de lei brut, transmite Vremea Noua.
Angajatii din Vaslui au discutat cu prefectul judetului si asteapta o suplimentare de buget de la Guvern.
In aceeasi situatie sunt si angajatii din Harghita, care i-au trimis premierului o scrisoare deschisa prin care cer cresterea bugetului, aratand ca nu mai au bani nici pentru salarii, pentru cheltuielile curente ale institutiei si nici pentru ingrijirea copiilor si a batranilor, scrie HotNews.
A ramas fara bani dupa ce a adus salariul mediu din primarie la 6.000
Primarul celei mai mici comune din judetul Botosani e gata sa puna lacatul la intrare pentru ca nu mai are bani pentru plata salariilor si a utilitatilor. Conform presei locale, salariul mediu in primarie a crescut pana la 6.000 de lei.
Stefan Cojocariu, primarul comunei Dimacheni, a declarat, luni pentru Agerpres ca se gandeste serios sa trimita angajatii acasa daca nu obtine fondurile de care are nevoie, care se ridica la peste 1 milion de lei pana la finalul acestui an.
"Eu nu am bani nici de salarii, nici de utilitati. Cred ca inchid Primaria. Daca nici luna aceasta nu primesc nimic, inchid Primaria. Toata lumea pleaca acasa, pun lacat pe usa. Ce sa fac?", s-a plans Cojocariu.
Comuna Dimacheni are circa 1.400 de locuitori, ea fiind administrata de primar si de Consiliul Local, compus din 9 consilieri dintre care 8 de la PSD.
Apogeul crizei financiare a fost atins saptamana trecuta, cand n-au mai fost bani pentru microbuzul scolar care transporta cei 30 de copii din satele Recea si Mateieni la scoala din Dimacheni, potrivit Monitorul de Botosani, citat de ziare.com.
"Ieri a fost ultima zi in care copiii au mai mers la scoala, nu stim ce vom face deoarece ne descurcam foarte greu cu finantele. Avem datorii mari la utilitati, iar cu plata salariilor angajatilor din primarie abia facem fata", a declarat contabila primariei pentru sursa citata.
Jurnalistii de la Monitorul de Botosanii scriu ca in primarie sunt 14 angajati, iar, potrivit contabilei, salariul mediu pe unitate este de aproximativ 6.000 de lei.
Majorarile salariale, decise in baza noului cadru legal permisiv, au facut ca primaria sa fie nevoita sa ia bani de la investitii pentru a-si plati angajatii.
Saptamana trecuta, de exemplu, salariile au fost platite din banii pe care guvernul ii daduse pentru contruirea de fantani de mare adancime, in conditiile in care localitatea a fost afectata anul trecut de seceta.
Dincolo de plata salariilor, datoriile se aduna la furnizorii de lemne, la paza comunei, la electricitate, dar si la profesorii care au predat in comuna si si-au castigat in instanta anumite drepturi salariale.
Conducerea primariei se teme ca, din lipsa banilor, comuna va ramane fara iluminat public, iar primaria fara incalzire la iarna.