Pe aceeași temă
Primii 11 refugiati vor ajunge in data de 3 martie, la centrul de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil din Galați, anunta EurActiv.ro
IGI a cerut Italiei un număr de 190 de refugiați din centrele sale, iar Greciei 125, cei 31 refugiati urmand sa faca parte din primul val de relocare către țara noastra.
Romania a votat impotriva cotelor obligatorii de repartizare a refugiatilor in statele UE insa, in ciuda opozitiei mai multor state din Europa Centrala si de Est, nu s-a obtinut o minoritate de blocaj in privinta acestei decizii.
Premierul francez Manuel Valls a anuntat acum 2 saptamani ca Franța se opune mecanismului permanent de repartizare prin cote obligatorii a refugiatilor in statele membre ale UE, contrazicand astfel vechea pozitie a presedintelui Hollande.
"Nu suntem de acord cu un mecanism permanent de repartizare (a refugiatilor - n.red.). Este timpul sa aplicam ceea ce am discutat, punctele fierbinti: centre de inregistrare a migrantilor care sosesc in Uniunea Europeana, controale la frontiere etc", a declarat premierul francez, citat de AFP, preluată de Hotnews.
Valls a explicat ca Franta ii va primi cei 30.000 de refugiati, asa cum s-a angajat in 2015, acest număr reprezentand cota ce-i revine din cei 160.000 de imigranti discutati pana acum, insa nu va primi "mai mult de atat".