Eurogrupul face apel la rabdare si ramane deschis la propunerile Atenei

T.d. | 17.06.2015

Pe aceeași temă

Eurogrupul vrea sa tina Grecia in zona monedei europene unice. Presedintele Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a facut miercuri apel la rabdare in negocierile creditorilor internationali cu Atena.

Presedintele zonei euro crede ca predictiile sunt premature in acest moment, Jeroen Dijsselbloem punctand ca “oamenii trag concluzii pripite”. El a mai spus ca Eurogrupul ramane deschis la propunerile Atenei.

Eforturile mele continua sa se concentreze asupra unei modalitati incredibile de a mentine Grecia in zona euro", a spus seful Eurogrupului, potrivit AFP, citata de HotNews.

Totusi, in ciuda eforturilor pentru un compromis, oficialul european a atras atentia asupra timpului scurt in care trebuie luata o decizie, adaugand ca "cu cat Grecia va avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la un acord, cu atat daunele suferite de economia greaca vor fi mai importante".
 

Premierul finlandez cere un miracol

Europa spera la un miracol in ce priveste un rezultat bun in negocierile dintre Grecia si creditorii internationali.

Premierul finlandez a tras un semnal de alarma, marti, in conditiile in care discutiile privind situatia Atenei se indreapta spre un blocaj.Situatia e una dificila, iar timpul e scurt”, a spus Juha Sipila.

"S-ar putea spune ca va fi nevoie de un miracol pentru ca problemele sa fie rezolvate saptamana viitoare... Dar asta speram cu totii", a spus premierul finlandez, potrivit Reuters.
 

Comisar UE: Sa fim pregatiti pentru starea de urgenta

Luni, un comisar european a atras atentia ca Uniunea Europeana trebuie sa aiba in vedere declansarea “starii de urgenta” in eventualitatea intrarii Greciei in incapacitate de plata.

In conditiile in care negocierile dintre Atena si creditorii internationali – Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana si Fondul Monetar International – au intrat intr-un nou blocaj, comisarul UE pentru Economie si Societate Digicata, Guenther Oettinger, a atras atentia asupra unui scenariu-limita.

"Trebuie să elaborăm un plan de urgenţă pentru că Grecia ar urma să ajungă într-o stare de urgenţă", a spus Guenther Oettinger, citat de Reuters

Duminica, vicecancelarul german a atras atentia ca timpul curge in defavoarea Greciei.

Intr-un editorial publicat in revista Bild, Sigmar Gabriel a subliniat ca Berlinul nu vrea ruperea zonei euro, dar a precizat ca timpul trece iar Atena nu este favorizata de aceasta situatie. Europenii incep sa-si piarda rabdarea, a punctat Gabriel.

Economia elena trebuie sa ramburseze catre FMI 1,6 miliarde de euro pana la 30 iunie. Acest lucru ar debloca ultima transa in valoare de 7,2 miliarde de euro, in cadrul actualului plan de asistenta financiara, in valoare totala de 240 de miliarde de euro.

Atena se confrunta cu o datorie totala de 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre state din zona euro si catre FMI.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22