Executivul vrea o noua Lege a Educatiei. Ministrul Sorin Cimpeanu: Termenul de finalizare este sfarsitul lui 2015

T.d. | 07.05.2015

Pe aceeași temă

Guvernul vrea o noua lege a educatiei. Intr-o conferita de presa, ministrul Sorin Cimpeanu a vorbit despre “necesitatea unei noi legi a educatiei”, in urma unei intalniri cu sindicatele din invatamantul preuniversitar si superior.

Potrivit lui Sorin Cimpeanu, termenul propus pentru finalizarea noii legi este finalul lui 2015. Precizarile au fost facute joi, intr-o conferita de presa organizata de ministrul Educatiei, conferinta sustinuta dupa o intalnire avuta de Sorin Cimpeanu cu liderii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), aflati in a doua zi de proteste.

Intrebat de ce e nevoie de o alta lege a educatiei, Cimpeanu a vorbit de asigurarea “coerentei”, potrivit HotNews.

"E nevoie de o noua lege in primul rand pentru a asigura coerenta cu alte reglementari legale, a asigura coerenta intre articolele aceleiasi legi si a asigura coerenta cu cerintele sistemului de educatie care trebuie sa fie legate strans de cerintele mediului socio-economic. Noua lege va fi rezultatul unei consultari largi, in cadrul careia va trebui sa se pronunte si studentii, si profesorii, si angajatorii, si sindicatele din invatamant, toti acesti actori", a spus oficialul.

CITESTE SI: Proteste in universitatile din tara: Studentii, nemultumiti de subfinantarea educatiei si de taxele din universitati, acuza dezastrul din mediul universitar

Potrivit oficialului, consultarile pe aceasta tema sunt necesare. Sorin Cimpeanu s-a referit si la solicitarile studentilor in privinta sistemului de educatie.

Avem in derulare o discutie cu ANOSR. Au formulat o serie de 8 puncte care sunt de interes pentru studentii din universitatile romanesti. Inainte de toate, as vrea sa va spun ca la nivelul Ministerului Educatiei si la nivel personal consider ca aceste consultari sunt absolut necesare si binevenite”, a spus ministrul.

“Cat priveste, punctual, cele 8 puncte propuse (de studentii din ANOSR - n.r.) si acceptate de noi pe agenda discutiilor, va precizez ca o educatie de calitate nu se poate face fara resurse financiare. Am promovat intotdeauna acest aspect”, a continuat Cimpeanu.

De altfel, ministrul Educatiei a subliniat faptul ca: “Am vazut cu totii ceea ce a generat promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii. Acest lucru nu trebuie sa se mai intample”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22