Pe aceeași temă
Guvernul vrea o noua lege a educatiei. Intr-o conferita de presa, ministrul Sorin Cimpeanu a vorbit despre “necesitatea unei noi legi a educatiei”, in urma unei intalniri cu sindicatele din invatamantul preuniversitar si superior.
Potrivit lui Sorin Cimpeanu, termenul propus pentru finalizarea noii legi este finalul lui 2015. Precizarile au fost facute joi, intr-o conferita de presa organizata de ministrul Educatiei, conferinta sustinuta dupa o intalnire avuta de Sorin Cimpeanu cu liderii Aliantei Nationale a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR), aflati in a doua zi de proteste.
Intrebat de ce e nevoie de o alta lege a educatiei, Cimpeanu a vorbit de asigurarea “coerentei”, potrivit HotNews.
"E nevoie de o noua lege in primul rand pentru a asigura coerenta cu alte reglementari legale, a asigura coerenta intre articolele aceleiasi legi si a asigura coerenta cu cerintele sistemului de educatie care trebuie sa fie legate strans de cerintele mediului socio-economic. Noua lege va fi rezultatul unei consultari largi, in cadrul careia va trebui sa se pronunte si studentii, si profesorii, si angajatorii, si sindicatele din invatamant, toti acesti actori", a spus oficialul.
Potrivit oficialului, consultarile pe aceasta tema sunt necesare. Sorin Cimpeanu s-a referit si la solicitarile studentilor in privinta sistemului de educatie.
”Avem in derulare o discutie cu ANOSR. Au formulat o serie de 8 puncte care sunt de interes pentru studentii din universitatile romanesti. Inainte de toate, as vrea sa va spun ca la nivelul Ministerului Educatiei si la nivel personal consider ca aceste consultari sunt absolut necesare si binevenite”, a spus ministrul.
“Cat priveste, punctual, cele 8 puncte propuse (de studentii din ANOSR - n.r.) si acceptate de noi pe agenda discutiilor, va precizez ca o educatie de calitate nu se poate face fara resurse financiare. Am promovat intotdeauna acest aspect”, a continuat Cimpeanu.
De altfel, ministrul Educatiei a subliniat faptul ca: “Am vazut cu totii ceea ce a generat promovarea unei legi a educatiei prin asumarea raspunderii. Acest lucru nu trebuie sa se mai intample”.