Pe aceeași temă
Experții arată că buretele instalat pentru antifonare nu respecta nici cele mai elementare măsuri de siguranţă, în fișa tehnică neexistând informații despre proprietățile acestuia, transmite Digi 24.
Tinerii care încercau să fugă de flăcări s-au împiedicat de un containerul instalat greșit la câţiva metri de ieşire.
Primăria de sector nu a mai inspectat spațiul în ultimii cinci ani, arată experții.
Potrivit expertizelor efectuate, cei prezenți în clubul Colectiv nu au putut fi evacuați prin ușile de pe latura stângă, pentru că acestea nu asigurau accesul în exterior, ci conduceau într-un spațiu în care se desfășura un alt eveniment.
Buretele din interiorul clubului nu avea nicio caracteristică ignifugă şi era de opt ori mai ieftin decât modelele rezistente la foc.
***
63 de persoane au murit din cauza incendiului care a avut loc pe 30 octombrie în Clubul Colectiv, iar alte peste 120 de persoane au fost internate, unii cu arsuri grave.
Ultimul comunicat al Ministerului Sănătății privind situația răniților din Colectiv, din 22 ianuarie, anunța că în spitalele din țară și din străinătate se mai aflau 16 de răniți în incendiul de la Colectiv: în spitalele din București - 2 victime, una dintre acestea fiind în stare critica.
În spitalele din străinatate se aflau internați 14 răniți, dintre care un cetatean german:
Belgia – 7 persoane internate, în stare stabilă
Olanda – 1 persoana internata, în stare stabilă
Germania - 3 persoane internate, în stare stabilă, dintre care un cetățean german.
Marea Britanie – 3 persoane internate, in stare stabilă