Familiile pilotilor decedati la Siurghiol au fost amendate pentru ca nu au declarat moartea acestora in termen de 48 de ore

Fara Autor | 28.12.2014

Pe aceeași temă

Familiile celor doi piloţi decedaţi în accidentul aviatic de la Siutghiol au fost amendate, după deces, pentru că nu au declarat moartea acestora în termenul de 48 de ore.Familia pilotului a fost amendată cu 50 de lei de către Starea Civilă din Constanţa, pentru că nu a anunţat în termen de 48 de ore decesul acestuia. În cazul unei morţi naturale, termenul este de trei zile pentru a declara decesul, scrie site-ul stiripesurse.ro.

 

Amenda a fost acordată pe 17 decembrie, undeva după ora 16, după 48 de ore de la prăbuşire, dar nu se ţine cont de faptul că decesul nu a fost declarat oficial decât pe data de 16.

 

Familia poate ataca această decizie, în termen de 15 zile. Ei au preferat, însă, să plătească 25 de lei, pentru a-şi putea înmormânta ruda.

 

Jurnalista Marilena Nedelcu, sora pilotului Petru Cătuneanu, a declarat, la Realitatea TV: "La spital a fost declarat decesul la miezul nopţii, 15 către 16, a doua zi am ridicat şi actele pe care scrie cauza decesului, cert medico legal. Cu acela mergi, cu toate actele, la Starea Civilă, pentru a obţine certificatul de deces. Actul eu l-am obţinut pe 16 după ora 16, când nu mai exista program. Deci am mers a doua zi, pe 17 dimineaţa.

Pentru noi nu mai conta oricum acea amendă, a fost o nebunie, mi s-a părut un film prost. Dacă nu ar fi o tragedie, am putea face un film prost cu autorităţile".

 

Jurnalista a dezvăluit şi faptul că familia celuilalt pilot a fost şi ea amendată, chiar în faţa procurorului militar şi a unui colonel al MAI.

 

Raed Arafat susține în continuare că strigătele de ajutor ale pilotului nu puteau fi auzite de la mal

 

Autorităţile au făcut două experimente prin care au vrut să vadă dacă strigătele de ajutor puteau fi auzite de la mal, cu alte cuvinte dacă înregistrarea cu pilotul este reală.

 

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat, la România TV, că în urma experimentelor făcute de Parchet şi ISU Constanţa, era imposibil ca strigătele de ajutor să fie auzite de la mal.

 

Totodată, Arafat susţine că e greu de crezut că cineva poate rezista atâta vreme în apa care avea numai două grade.

 

La scurt timp după prăbuşirea elicopterului în lacul Siutghiol, o înregistrare video cu strigătele de ajutor ale pilotului a fost făcută publică de unul dintre martorii la tragedie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22