Pe aceeași temă
UPDATE: "In acest moment vom avea zero fonduri de rezerva, urmand ca in momentul in care vom discuta Bugetul Ministerului Finantelor Publice - actiuni generale sa vedem suma pe care o vom aloca acolo", a declarat ministrul de Finante Ionut Misa, raspunzandu-i deputatului USR Claudiu Nasui care i-a cerut sa precizeze daca fondul de rezerva al Guvernului a fost epuizat, transmite ziare.com.
Fondul de rezerva al Guvernului a fost epuizat dupa ce ultimele 3 milioane de lei au fost alocate SRR. Fondul de rezerva al Guvernului era initial 83 de milioane de lei.
Societatea Romane de Radiodifuziune a cerut suplimentarea bugetului institutiei cu 13 milioane de lei vizand asigurarea drepturilor salariale acordate personalului artistic din cadrul Formatiilor Muzicale Radio si un altul vizand extinderea prezentei programelor Radio Romania in Ucraina, Serbia, Ungaria si Albania prin infiintarea unor posturi de radio in aceste state (3,6 milioane de lei), insa alesii au decis acordarea a doar 3 milioane, epuizand astfel fondul de rezerva al Guvernului.
***
Asta după toate amendamentele aprobate în ultimele zile şi după majorarea cu 3 milioane lei a bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, aprobată vineri de comisiile reunite de buget-finanţe,.
”Din 83 milioane lei, Fondul de rezervă al Guvernului mai are acum 3 milioane de lei, după suplimentarea de 3 milioane de lei a bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni”, a afirmat vineri Mişa, citat de News.ro.
Comisiile au aprobat vineri un amendament care vizează majorarea bugetului Ministerului pentru Românii de Pretutindeni cu 3 milioane lei, faţă de suma iniţială de 25,4 milioane lei.
Joi, comisiile au aprobat bugetele pentru 2018 pentru Ministerul Apelor şi Pădurilor (buget –438,9 milioane lei, majorare - 26,8%), Ministerul Turismului (buget –63,4 milioane lei, majorare - 39,8%), Ministerul Energiei (buget – 583,3 milioane lei, scădere - 36%), Ministerul Mediului (buget – 444,9 milioane lei, scădere - 5,4%), Ministerul Transporturilor (9.132,8 milioane lei credite bugetare - majorare cu 0,9% faţă de anul 2017 - şi 30.911,5 milioane lei credite de angajament) şi Consiliul National de Soluţionare a Contestaţiilor (buget –11,8 milioane lei, majorare - 4,5%).