Pe aceeași temă
Suspectat de cumparare de influenta, Bruno Roche a fost audiat la sediul DNA din Ploiesti, ulterior el fiind pus sub control judiciar, potrivit Digi 24. Alaturi de el, la DNA trebuia sa se prezinta si fostul director Laurent Lalague, insa el a decis sa-si trimita avocatii, carora le-au fost aduse la cunostinta acuzatiile.
Decizia luata de anchetatori dupa aproximativ cinci ore de audieri prevede interdictia lui Roche de a parasi tara fara aprobarea procurorului. De asemenea, francezul nu are voie sa ia contact cu persoanele implicate in dosarul Apa Nova, intre acestea fiind vorba despre oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu si Vlad Moisescu si consilierul personal al lui Sorin Oprescu, Costin Berevoianu.
Bruno Roche e urmarit penal in cauza, el fiind suspectat de o presupusa cumparare de influenta in randul functionarilor romani. El s-a prezentat la DNA asistat de patru avocati.
Context
In cauza, procurorii anticoruptie vorbesc despre o schema bazata pe contracte ilegale care ar fi determinat scumpirea apei in Bucuresti. DNA sustine ca fostul sef al Apa Nova, alaturi de Semenescu si Moisescu, ar fi incasat pana la 40% din fiecare contract pe care anumite firme il incheiau cu statul. De altfel, mai arata anchetatorii, o parte din bani ar fi ajuns si la consilierii din Primaria Capitalei.
“La nivelul Consiliului General al municipiului Bucuresti toti consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat in cadrul sedintelor unde se aproba proiecte cu miza patrimoniala sau aflate in afara cadrului legal”, argumenteaza DNA, vorbind despre o “practica notorie” in acest sens.
Mai mult, sustin procurorii, sefii francezi ai Apa Nova ar fi stiut de toata schema creata si de actiunile derulate de subordonati:
“Pentru asigurarea confidentialitatii activitatilor ilicite derulate de aceasta companie au fost infiintate conturi bancare confidentiale prin intermediul carora sunt efectuate plati de catre persoane anume desemnate (Bruno Roche si Lalague Laurent)”, mai arata DNA.
Tot scandalul creat in jurul acestui subiect, sustin anchetatorii, a afectat “in mod grav” parteneriatul strategic romano-francez reprezentat la nivel economic printr-o asociere publica-privata.