Pe aceeași temă
Șase cărți a scris Cătălin Voicu în trei ani de detenție. Condamnat la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență, el a cerut judecătorilor să-i acorde eliberarea condiționată. Și a folosit mai multe argumente în acest sens.
Activitatea derulată în penitenciar îl îndreptățește pe fostul senator să ceară eliberarea condiționată. Cel puțin așa susține Cătălin Voicu, el spunând vineri în fața instanței că a muncit în spatele gratiilor, “chiar și munci considerate de unii înjositoare”, conform Agerpres.
La termenul anterior, el a încercat să-i convingă pe judecători că lucrările scrise în detenție au fost realizate sub coordonarea unui procuror general, iar pe baza acestora ar trebui eliberat cu șase luni mai devreme decât era prevăzut.
Despre cărțile scrise în închisoare, Voicu a spus că el e autorul și că au un caracter clar științific. În explicațiile date în fața judecătorilor, fostul senator a spus că, în opinia sa, odată cu conflictul ruso-turc, a început al Patrulea Război Mondial, în condițiile în care al Treilea a fost Războiul Rece.
El a invocat și o cauză familială, spunând că trăiește o dramă: “Tatăl meu a murit din cauza acestui proces, mama mea e bolnavă”, a argumentat fostul senator în fața instanței. Cărțile scrise în detenție s-ar putea să nu-i fie de mare folos lui Voicu, în condițiile în care Guvernul a publicat ordonanța care suspendă prevederea din lege prin care deținuții care scriu cărți pot beneficia de reduceri de pedeapsă.
Instanța a rămas în pronunțare. O decizie în aces sens urmează a fi anunțată de Tribunalul Dâmbovița în cursul zilei.