Pe aceeași temă
Atacurile teroriste din Franta sunt de natura sa puna in pericol grav securitatea nationala si ordinea publica, a declarat directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI). George Maior a fost prezent, vineri, la sedinta Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, alaturi de ministrul de Interne Gabriel Oprea si de cel al Justitiei Robert Cazanciuc, potrivit Romania Libera.
Referindu-se la situaţia generată de ultimele evenimente din Franţa, directorul SRI a arătat, la şedinţa Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, că noile ameninţări teroriste ar putea pune în pericol grav securitatea naţională şi ordinea publică, dar şi credibilitatea şi autoritatea instituţiilor de aplicare a legii.
“Libertati si drepturi sau nevoia de siguranta”
Si fostul premier si ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a avut o reactie la atacurile din Paris.
UE se află într-un "moment de răscruce", unul "critic" pentru gândirea europeană şi pentru viitorul construcţiei europene, după atentatele din Franta, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.
Întrebat, vineri, de jurnalişti, înaintea unei conferinţe susţinute la Facultatea de Studii Europene a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, dacă românii au motive de îngrijorare date fiind evenimentele de la Paris, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că toţi cetăţenii europeni trebuie să aleagă "între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă".
"Nu este vorba doar de cetăţenii români, toţi cetăţenii europeni au datoria, astăzi, să înţeleagă că UE se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă, când trebuie să înţelegem care este diferenţa dintre o atitudine deschisă către multiculturalitate sau o atitudine întoarsă către noi, în care Europa se transformă dintr-un spaţiu spaţiu al libertăţilor, într-o fortăreaţă. Este un moment critic pentru gândirea europeană, ca şi pentru viitorul construcţiei europene. Este un moment critic, se judecă cât de serioşi suntem în propriile noastre principii, principii care trec peste ceea ce înseamnă un eveniment atât de tragic, un atac atât de laş şi de dureros", a spus Ungureanu.
Comentarii 3
Piedone - 02-05-2015
Europa a fost dintotdeauna tinta terorismului palestinian, separatist sau comunist. S-a descurcat foarte bine cu legile pe care le-a avut. Crimele din Paris sunt doar un pretext pentru cei care manaca o paine buna din securitate sa inceapa sa manance cozonac.
RăspundeBenjamin Franklin - 01-09-2015
"Those who surrender freedom for security will not have, nor do they deserve, either one."
Răspundejudex - 01-09-2015
Pentru a intelege si tinerii ce insemna "Big Brother 'am sa dau un exemplu cum era folosita in perioada comunismului ascultarea dusmanilor poporului.De la sediul securitatii in care era o camera speciala cu casefoane si magnetofoane se conecta un cablu telefonic in centrala telefonica a orasului !!!In centrala telefonica era un salariat platit de securitate care conecta clientul care trebuia ascultat de pe numarul de apel pe cablul care ducea la centrul de ascultare.Pentru a putea fi ascultat dusmanul trebuia sa aiba in telefonul lui un dispozitiv microemitator care se conecta in locul unui condensator!!!Pentru ca microemitatorul sa fie pus in telefonul victimei se creia din repartitor un deranjament pentru ca victima sa reclame ca nu merge telefonul.Un electromecanic care colabora cu securitatea era trimis numai el la victima si inlocuia vechea placa de telefon cu cea speciala in care era inclus microemitatorul de ascultare.La primul apel asultarea era activata cu telefonul in furca.
Răspunde