Gheorghe Stan și Adina Florea de la Secția Specială apără OUG 7 și își declară buna credință

Laurentiu Gheorghe | 01.03.2019

Șeful Secției speciale de anchetare a magistraților, Gheorghe Stan, secundat de Adina Florea, a ținut să declare ziariștilor că OUG 7 era „necesară”, „garanție a independenței acestora”.

Pe aceeași temă

„OUG 7 a fost necesară pentru corelarea normelor privind competența procurorului șef al Secției”, a spus acesta, în prima conferință de presă de la numirea de la numirea în funcție. Nici el și nici adjuncta lui, Adina Florea, n-au mai rămas după ce Stan și-a citit declarația, ca să răspundă întrebărilor adresate de ziariști.

Gheorghe Stan, într-o exprimare poticnită, a ținut totuși să-i asigure pe toți magistrații care protestează în întreaga țară „de toată buna noastră credință în modul de desfășurare a activității”. În plus, procurorii și judecătorii ar trebui să fie recunoscători lui Tudorel Toader, deoarece înființarea acestei Secții speciale este o ”garanție a independenței acestora”.

„Vă asigur că în cadrul Parchetului General și al acestei secții se respectă numai legea”, a continuat Gheorghe Stan, alături de Adina Florea, adjuncta sa, asupra căreia planează suspiciunea întemeiată că a sustras un document cu caracter secret pe când era la DNA Constanța, pentru a i-l da lui Darius Vîlcov, care l-a publicat pe Facebook. Fapta sa se pedepsește cu închisoare de până la un an sau amendă. Adina Florea a făcut doar act de prezență, fără să scoată niciun cuvânt după ce șeful ei și-a terminat de citit foile.

„Giani” Stan a mai susținut că „alegațiile privind scoaterea Secției de sub controlul procurorului general sub lipsite de orice fundament”, acuzându-l în același timp că Secția înființată de Tudorel Toader a „întâmpinat obstacole” din partea lui Augustin Lazăr în ceea ce privește asigurarea bazei logistice, a dotărilor și a elaborării organigramei.

Dosarul Tel Drum îi cade greu

Nicio explicație logică de ce vrea să ia dosarul Tel Drum de la DNA, decât că sunt plângeri depuse la secție pentru trei procurori și cinci judecători care ar avea intr-un fel sau altul legături cu ancheta în care Liviu Dragnea este acuzat de procurorii DNA pentru constituire de grup infracțional și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene. Astfel, Adina Florea a solicitat de patru ori dosarul de la DNA pentru a ancheta „presupuse fapte săvârșite de mai mulți magistrați, trei procurori și cinci judecători”.

În ceea ce privește aducerea la cunoștință a numărului de dosare deschise împotriva Laurei Codruța Kovesi, Stan a invocat interesul public, precizând însă că „niciunul din aceste dosare nu a fost întocmit ca urmare a unei sesizări din oficiu a Secției speciale”. Plângerile au fost înainte de diverși petenți.

Gheorghe Stan a ținut să apere și înregistrarea unei plângeri penale a luju.ro împotriva lui Timmermans, Vera Jurova și Angela Cristea, deoarece aceasta „îndeplinea toate condițiile de formă”. Deci, deși n-are niciun fel de competență să ancheteze înalți oficiali europeni, le-a făcut dosar penal celor trei, mișcare de care se dezice însuși Liviu Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22