Pe aceeași temă
Horia Georgescu demisionează din fruntea Agenției Naționale de Integritate (ANI), pentru a nu prejudicia instituția și pentru ca numele său să nu fie asociat cu cel al instituției, a declarat marți dimineața avocata acestuia, Eliza Ene Corbeanu, la Realitatea TV.
Este o demisie de onoare, dată înainte ca instanța să decidă dacă el va fi sau nu arestat preventiv, și intră în vigoare din momentul în care este înregistrată, a mai spus Eliza Ene Corbeanu.
Decizia a fost luată aseară, a explicat avocata, iar documentul va fi depus de către ea, marți, la Senatul României.
Horia Georgescu, președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), a fost reținut de procurorii anticorupție, luni, pentru trei acuzații de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. și va fi prezentat Înaltei Curți de Casație și Justiție, marți, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, anunță DNA.
Dus cu mandat la DNA, el a ieșit cu cătușe la mâini, după șase ore de audieri. Întrebat la ieșirea de la DNA dacă a luat bani pentru despăgubirile supraevaluate, Horia Georgescu a răspuns: "Niciodată".
Șeful ANI este acuzat de trei fapte de abuz în serviciu ce ar fi fost săvârșite în 2008 și 2009, în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, comisia de ANRP care stabilea cine, când și ce despăgubiri primește.
Concret, el și ceilalți membri ai Comisiei au aprobat trei dosare de despăgubiri evaluate fără respectarea legii, despăgubiri cu o valoare totală de 129.709.168 euro, (467.448.907 lei).
În cele 3 dosare, spune DNA in comunicatul transmis, s-au emis titluri de despăgubire pe baza unor rapoarte de evaluare care nu au respectat legea și care au stabilit pentru imobilele în cauză o valoare supraevaluată cu aproximativ 75 milioane de euro, sumă ce reprezintă prejudciul din acest caz.
Citiți și: