Pe aceeași temă
Un controversat proiect urbanistic a primit aviz preliminar de la Primaria Capitalei. Potrivit HotNews, e vorba despre proiectul imobiliar care prevede ridicarea unei cladiri de sapte etaje in spatele Palatului Stirbei de pe Calea Victoriei.
Cladirea are ca scop sustinerea unui centru comercial si a unui ansamblu residential, iar documentul a fost emis in 16 aprilie 2015 si a fost semnat de arhitectul-sef al Bucurestiului, Gheorghe Patrascu, potrivit sursei citate.
Proiectul a provocat controverse, de-a lungul timpului, provocand reactii de nemultumire atat din partea societatii civile, cat si a unei parti a arhitectilor.
Potrivit avizului de urbanism emis de Primaria Capitalei, cladirea ce ar urma sa fie ridicata in spatele palatului Stirbei are o inaltime de maxim 34,45 metri - respectiv 5 niveluri in subteran, parter, mezanin si 7 etaje - spre Calea Victoriei, apoi inaltimea cladirii scade pana la 3 etaje spre strada Budisteanu (17,5 metri).
Fata de cladirea Palatului Stirbei, noul imobil se va afla la o distanta de 17,40 -25,10m. In spatiul ramas liber intre palat si noua constructie va fi amenajat un atrium cu acoperis retractabil si un pasaj pietonal. In partea dinspre Calea Victoriei cladirea va avea 7 etaje de locuinte, la mijloc cinci etaje de spatii comerciale, iar in spate inca trei etaje de locuinte. La subsol vor fi 4 niveluri de parcare ce vor avea circa 500 locuri de parcare. Indicatorii urbanistici avizati sunt: POT 64%, CUT 3,82.
In perioada 9-23 iunie 2015 proiectul s-a aflat in dezbatere publica, la faza avizare, pe site-ul Primariei Capitalei.
Ministerul Culturii a dat in secret aviz pentru restaurarea palatului Stirbei pe 17 iulie 2013, iar pe 24 octombrie 2013 a dat unda verde proiectului imobiliar din spatele palatului, indicatorii urbanistici fiind un pic mai mari decat cei agreati de Primaria Capitalei.
Ca si pondere din suprafata construita: 11.761 mp vor ocupa spatiile comerciale, 14.404 mp locuintele, circa 4.000 mp spatiile publice, circa 19.000 mp parcajele subterane, iar spatiul verde circa 2.000 mp.
Proprietarul palatului si initiatorul proiectului este Alexandru Popescu, iar biroul de arhitectura care realizeaza proiectul este Westfourth Architecture.
Citeste integral pe HotNews.