În Iași, Spitalul de Boli Infecțioase Sf. Spiridon nu mai poate interna pacienți Covid

Laurentiu Gheorghe | 01.10.2021

Ambulanțele cu pacienți bolnavi de COVID stau în curtea Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi și niciun spital nu-i poate prelua.

Pe aceeași temă

Diana Cimpoeşu, şef UPU SMURD la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iaşi, spune că s-a atins capacitatea maximă pentru pacienții bolnavi de COVID.

„Avem nevoie azi de suportul Spitalului Militar și de creșterea capacității la celelalte spitale. Apelurile de acasă continuă să vină în dispecerat. Vom mai prelua în UPU 3-4 pacienți gravi”, declară Diana Cimpoeşu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf Parascheva" din Iaşi, dr Florin Roşu, a declarat că şi această unitate medicală lucrează la capacitate maximă. Unitatea are o capacitate de 233 de locuri, fiind singurul spital COVID de fază I din zona Moldovei, aici fiind aduse cazurile cele mai dificile.

"Sunt îngrijiţi peste 200 de pacienţi confirmaţi pozitiv la COVID-19, cu forme medii spre severe, iar în cele două terapii intensive din spital sunt peste 17 pacienţi care au forme severe ale infecţiei cu SARS-CoV2. Mai mult decât atât, în fiecare pavilion din spital am creat anumite zone pre terapie, cum le-am spus noi, în care medicii de la ATI au în îngrijire şi monitorizare pacienţi posibili pentru terapie intensivă. Strategia de operaţionalizare continuă a paturilor de terapie intensivă, strategia de operaţionalizare continuă a paturilor cu pacienţi care au forme COVID-19 cu forme medii spre severe nu este o strategie corectă din punctul meu de vedere. Singura luptă pe care o putem duce împotriva acestui virus infam este vaccinarea. De aceea revin cu îndemnul ferm de vaccinare, îndemn adresat populaţiei", a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, dr Florin Roşu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22