Iohannis cere diplomaţilor un plan de eliminarea a vizelor pentru SUA VIDEO

E.b. | 01.09.2016

Diplomaţii trebuie să elaboreze un plan de acţiune pentru ca vizele românilor pentru SUA sa fie eliminate cât mai repede posibil, spunea preşedintele Klaus Iohannis la întâlnirea cu şefii misiunilor diplomatice prezenţi la Bucureşti.

Pe aceeași temă

    

„Vă rog să elaboraţi un plan care să vizeze - în scopul pregătirii interacţiunii cu viitoarea administrație americană - intensificarea cooperării în domeniul securitar, creşterea cooperării economice şi a investiţiilor şi, nu în ultimul rând, progrese palpabile privind eliminarea vizelor”, a spus Klaus Iohannis, conform Digi24.ro.

 

În Europa, preşedintele insistă pentru menţinerea unei cooperări cât mai strânse cu Polonia şi cu Turcia, mai ales în domeniul securităţii.

 

După ce subliniat faptul că parteneriatul strategic cu SUA este unul dintre pilonii de politică externă ai mandatului său, preşedintele susţine că nu vrea să renunţe nici la dialogul cu Rusia. Astfel, el cere păstrarea schimburilor economice şi culturale cu Moscova, însă a criticat din nou Rusia pentru menţinerea ocupării ilegale a peninsulei Crimeea şi pentru exerciţiile militare din Transnistria.

 

 

 


România a votat pentru prelungirea sancţiunilor economice impuse Rusie de UE, dar Klaus Iohannis vrea totuşi un dialog şi cu administraţia de la Moscova. „Cu Rusia, dorim o relaţie bazată pe predictibilitate şi pragmatism. Dorim contacte acolo unde este posibil, inclusiv în domeniul cultural, al schimburilor comerciale pe categorii care nu intră sub incidența regimului de sancțiuni”, a spus șeful statului.


Klaus Iohannis a anunţat că va avea în perioada următoare întâlniri cu cancelarul german Agela Merkel şi cu preşedintele francez Francois Hollande, care este aştepat la Bucureşti.

 

Preşedintele a vorbit şi despre românii care trăiesc peste hotare şi le-a cerut oficialilor din Ministerul de Externe să se implice mai mult pentru ca aceştia să aibă acces la educaţie în limba română în diaspora.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22