Pe aceeași temă
Acesta a spus ca licitatia pentru manualul de sport era deja lansata in momentul in care a preluat mandatul de ministru si ar fi fost ilegala oprirea acesteia. Totodata, Pop a subliniat ca Legea achizitiilor publice nu prevede un termen limita pentru finalizarea contestatiilor sau reluarea licitatilor. Saptamana viitoare, Legea manualului va fi lansata in dezbatere publica.
“Legea achizitiilor publice nu prevede un termen limita pentru finalizarea contestatiilor sau reluarea licitatilor”, a spus ministrul Educatiei, motiv pentru care a apelat la masura compendiilor introductive.
Cu privire la manualele de educatie fizica si sport, Liviu Pop a subliniat ca a fost obligat sa continue licitatia, altfel ar fi incalcat legea, dand de inteles ca este discutabila calitatea acestor manuale.
“In momentul in care am preluat mandatul de ministru, licitatia pentru manualul de educatie fizica si sport era deja lansata. Ea nu poate fi oprita decat cu incalcarea articolului 212 din Legea 98/2017 privind achiziitiile publice, prin urmare decizia de introducere a manualelor de educatie fizica rezulta din obligatia prevazuta la articolul 69 din Legea Educatiei Nationale din 20111, care nu prevede o exceptie pentru nicio disciplina, referitor la introducerea manualelor scolare. Sigur, putem discuta cu privire la calitatea acestor manuale. Tocmai din acest motiv ne dorim sa nu se mai intample. Acesta este motivul pentru care lansam in dezbatere publica Legea manualului scolar”, a declarat Liviu Pop., citat de Hotnews.ro.
Ministrul Educatiei a mai spus ca isi doreste competitie intre autori, pentru ca, timp de 20 de ani, competitia dintre edituri nu a dat rezultate. “Elevii au pierdut. Baronii editurilor au castigat”.