La Caraș-Severin, noul președinte al Consiliului Județean anunță reducerea drastică a organigramei

Laurentiu Gheorghe | 28.10.2020

Liberalul Romeo Dunca, noul șef al Consiliului Județean Caraș-Severin anunță că trece la restructurări pentru că „muzicanții angajați la CJ au un fond de salarii de 1,3 milioane de lei pe an”.

Pe aceeași temă

Romeo Dunca se alătură astfel unui alt nou președinte de Consiliu Județean, Ilie Bolojan, de la Bihor, care a spus marți că va înjumătății schema de angajați ai instituției pentru a o eficientiza.

„Noua organigrama la care se lucrează de zor va aerisi institutia si va da șanse doar celor competenti si dornici de lucru sa se afirme in folosul cetateanului căruia in sfarsit i-a venit randul sa fie respectat . Descoperim lucruri interesante si abia asteptam sa verificam veridicitatea lor.

De exemplu se aude ca muzicantii angajati la CJ au avut fond de salarii intr-un an 1.300.000 ron. E greu de crezut dar vom vedea….”, a scris Dunca, pe Facebook.

Expres de Banat relatează că Dunca ar dori să concedieze 500 de angajați si ar face astfel o economie de 600.000 de euro pe luna.

„Muzicantii despre care vorbeste noul presedinte sunt angajatii Centrului pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, din subordinea Consiliului Judetean, centru condus de Ioan Benga si care, intr-adevar, a avut o activitate care nu justifica o astfel de cheltuiala din banul public”, precizeaza publicatia.

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan (PNL), a anuntat marti intr-o conferinta de presa ca jumatate dintre angajatii institutiei pe care o conduce vor fi concediati de la 1 decembrie. Astfel, din 174 de angajati vor mai ramane doar 88, anunta Bihoreanul.

Bolojan a afirmat ca dupa ce a facut o analiza „cantitativa” a muncii personalului CJ si a „constatat cateva chestiuni care nu pot fi contestate”: „in aproape toate compartimentele schema de personal era supraincarcata” si exista „structuri intregi fara obiect de activitate”.

Acesta a citat ca exemplu o structura care avea ca sarcina gestionarea ariilor protejate, desi „de peste doi ani gestionarea acestora o face o autoritate a statului, iar angajatii structurii aveau in realitate alte insarcinari”.

In actualele conditii, fondurile de salarizare la CJ ajunge lunar la 270.000 de euro, cu bonusuri de pana la 50% pentru participarea in numar mare la proiecte europene cu mize mici.

Ilie Bolojan a vorbit si despre „directii care au fost scoase din aparatul propriu al CJ pentru a li se pierde urma”.

Noua organigrama care urmeaza sa fie votata joi prevede o reducere cu adevarat drastica fata de cea instituita sub conducerea lui Pasztor Sandor in 2018, si care continea 195 posturi, dintre care 174 sunt in prezent ocupate.

Bolojan a precizat ca pe locurile eliberate prin concedieri „nu va fi adusa alta clientela politica”, „nu vom inlocui politrucii altora cu politrucii nostri”.

Totodata, Bolojan a precizat ca incepand de saptamana viitoare, selectarea persoanelor care vor ramane angajate in cadrul CJ se va face prin testare. „Dupa votarea organigramei, acolo unde vor fi doua sau mai multe persoane doritoare sa ocupe un post, departajarea se va face prin examen”, a spus el, adaugand ca in comisiile de examinare, cu membri din afara institutiei, vor fi reprezentati si actualii angajati.

„Cu toate supararile, se va dovedi ca in perioada urmatoare Consiliul Judetean va functiona mai bine cu jumatate din personal”, a incheiat Bolojan expunerea pe aceasta tema, subliniind ca toti banii economisiti prin neplata de salarii unor persoane care nu le merita vor fi directionati spre cofinantarea proiectelor de dezvoltare a judetului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22