Pe aceeași temă
“Am suspendat-o până o să primim răspunsul şi am stabilit un termen de control după 30 martie 2017”, a declarat preşedintele CCR, Valer Dorneanu. El a mai declarat că întrebările vor fi trimise către CEJ în jur de 15 decembrie şi că, în cazul în care CEJ va oferi răspunsul mai devreme dosarul poate fi pus pe rol, transmite News.ro.
Valer Dorneanu a arătat că este greu de estimat când va veni răspunsul de la Curtea Europeană de Justiţie. ”Nu putem stabili un termen Curţii şi nici nu putem anticipa exact când îl vom primi şi atunci am stabilit un termen pretabil de un răspuns (...) În cel mai fericit caz, o lună-două. Se poate şi mai mult”, a mai spus preşedintele Curţii Constituţionale.
Ultima dată, decizia a fost amânată pe 27 octombrie. Atunci, Curtea Constituţională a repus pe rol dosarul privind recunoaşterea căsătoriilor gay şi a audiat din nou părţile, inclusiv pe cuplul care a ridicat excepţia de neconstituţionalitate.
În urma discuţiilor, judecătorii au hotărât să amâne decizia pentru a strânge mai multe informaţii. CCR a luat în considerare inclusiv solicitarea de puncte de vedere de la Curtea Europeană de Justiţie, pentru a vedea cum au fost rezolvate situaţii asemănătoare în alte state ale Uniunii Europene.
Dosarul se află la Curtea Constituţională de cinci luni.
Adrian Coman, românul care a cerut la CCR recunoaşterea căsătoriilor gay încheiate în străinătate, a afirmat, joi, în faţa Curţii, că îşi doreşte de când era copil să aibă o familie, şi de 14 ani o clădeşte alături de soţul său, Clai Hamilton, considerând că trebuie să fie protejat şi de legea românească. Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, i-a spus că "apreciază sinceritatea şi decenţa" sa.
Comentarii 1
toma necredinciosu' - 11-30-2016
CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE (2016/C 202/02) Articolul 21 Nediscriminarea (1) Se interzice discriminarea de orice fel, bazată pe motive precum sexul, rasa, culoarea, originea etnică sau socială, caracteristicile genetice, limba, religia sau convingerile, opiniile politice sau de orice altă natură, apartenența la o minoritate națională, averea, nașterea, un handicap, vârsta sau orientarea sexuală. CCR are ca atare posibilitate de a anula dreptul heterosexualilor la casatorie sau alternativ sa permita si sa recunoasca casatoria perechilor homosexuale. Carta nu permite un tratament discriminatoriu pe baza inclinatiilor sexuale. E simplu. CCR se pare ca nu vrea sa decida. Ce sa-i face sint si ei romani. Si se stie ca romanii au probleme derivate din intirzierea istorica. Cam atit din punctul de vedere al secolului. Din punct de vedere biblic, ca la noi Biblia-i baza, lucrurile stau si mai complicat. La Pavel din Tars , vezi 1 Corintieni 7 insasi casatoria dintre femeie si barbat este prezentata ca o solutie de avarie. Casatoria e o concesie, nu-i recomandata. Recomandat e celibatul. Despre onanie Biblia nu spune mai nimic, dar la noi are o reputatie proasta. CCR ar trebui sa-si puna problema daca nu s-ar situa Romania mai aproape de ISIS decit de depravata UE. Salut poporul ortodox, si-i doresc sarbatori fericite!
Răspunde