Legea carantinării a fost aprobată în Comisia juridică a Camerei Deputaților. Ce modificări apar

Laurentiu Gheorghe | 09.07.2020

Plenul Camerei Deputaților a adoptat joi seara proiectul de lege care prevede carantina și izolarea, așa cum a fost el amendat de PSD. Au fost 226 de voturi ”pentru”, 11 ”împotrivă” și 8 abțineri.

Pe aceeași temă

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a adoptat, joi, cu 24 de voturi „pentru” și o abținere un raport favorabil la proiectul Guvernului privind carantinarea şi izolarea, fiind acceptate mai multe amendamente convenite şi în urma discuţiei cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat.Principalele puncte ale legii privind carantina și izolarea intrate la vot final în Camera Deputaților

Principalele prevederi ale legii privind carantinarea și izolarea la domiciliu:

  • Izolarea va fi obligatorie pentru bolnavi și se va face în spital pentru bolnavi sau la domiciliu pentru asimpotmaitic. Izolarea se decide prin ordin al Direcției de Sănătate Publică .

  • Carantina va fi instituită printr-un ordin al Direcției de Sănătate Publică pentru fiecare persoană și se aplică suspecțiilor/ Ordinul DSP poate fi atacat in instanță. Carantina poate fi la domiciliu fie în spații destinate pentru acestui lucru.

  • Cei are părăsesc carantina instituționalizată vor plăti costurile acesteia

  • Tratamentul va putea fi refuzat de către pacienți în scris

  • Conducătorii instituțiilor implicate pot dispune detașări pe durată limitată, de maxim 30 de zile, a personalului medical, paramedical și auxiliar specializat, prin ordin al ministrului sănătății, al Comandantului acțiunii sau, după caz, al conducătorului instituției. Ordinul de detașare poate fi atacat, în termen legal, la instanța de contencios administrativ.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22