Pe aceeași temă
Liderii Coaliței au decis ca discuțiile să continue și săptămâna viitoare și discuțiile vor viza deducerile și impozitarea. De asemenea, vor fi reluate și discuțiile cu investitorii.
"Vor fi discuții din nou în interiorul comisiei, discuții transparente la care se vor pune masă propunerile PSD-ALDE dar și cele ale investitorilor. Vor fi analizate amendamentele privind deducerile și impozitarea și se va decide care este varianta avantajoasă atât pentru România cât și pentru investitori", scrie Hotnews.ro.
Puterea schimbă fundamental strategia de abordare a legii offshore
Discuțiile nu se vor mai purta doar într-un cerc restrâns și nu vor mai avea loc negocieri subterane ca până acum – reproș care le-a fost adus PSD chiar de partenerii ALDE din coaliție - ci vor fi dezbateri la care vor participa toate grupurile parlamentare, fie de la putere, fie de la opoziție, iar companiile vor putea veni cu propriile analize financiare, care vor fi comparate cu cele ale instituțiilor statului.
Săptămâna viitoare vor fi solicitate analize financiare din partea companiilor.
În același timp, Ministerul Finanțelor va trebui să finalizeze propriul studiu.
Ulterior, vor fi adunate toate date și discutate cu toate partidele parlamentare. Fiecare partid va putea să-și expună propriile opinii, care vor fi analizate în comisii. Dezbaterile sunt estimate să aibă loc peste două săptămâni.
La întâlnirea care a avut loc în biroul lui Liviu Dragnea participă, pe lingă Călin Popescu Tăriceanu, și Varujan Vosganian, Daniel Chițoiu, Andrei Gerea, Toma Petcu și Tudorel Toader.
Întâlnirea Coaliției a avut loc în contextul în care ALDE și UDMR au refuzat miercuri să voteze proiectul legii off shore în varianta propusă de Liviu Dragnea și susținută de PSD. Plenul Camerei Deputaților a decis miercuri retrimiterea Legii Offshore în comisii, solicitarea fiind făcută, în mod surprinzător de Kelemen Hunor, UDMR. PSD a fost obligat să accepte retrimiterea în comisii, mai ales că și ALDE intenționa să ceară același lucru.
Decizia a fost una neașteptată în condițiile în care PSD, având sprijinul UDMR, a ținut cu tot dinandinsul să treacă legea de comisii, fără dezbatere reală, în ciuda unei opoziții vehemente din partea ALDE, partenerul de coaliție al PSD, și din partea PNL și USR, care au acuzat lipsa de transparență. Dacă marți, UDMR a votat în comisii amendamentele impuse de PSD, miercuri, în plen, lucrurile s-au schimbat total, fiind partidul care a cerut retrimiterea legii și amânarea ei cu o săptămână. Este pentru prima oară când PSD rămâne fără majoritate. Este pentru prima oară când PSD rămâne fără majoritate, iar pentru Liviu Dragnea acest lucru a reprezentat un eșec major, mai ales îm condițiile în care el a vrut să impună în Parlament forma legii dorită de el.
Însă toate partidele s-au revoltat în momentul în care s-au trezit peste noapte cu o formă a legii pe care nu au discutat-o niciodată. Deputații au primit o serie de amendamente cu doar puțin timp înainte de începerea ședinței comisiilor în care trebuia votat raportul final. Erau amendamente impuse de PSD, cu Liviu Dragnea în frunte.
Articolul integral, pe Hotnews.ro