Legile Justiției vor fi trimise comisiei speciale parlamentare condusă de Florin Iordache

Dora Vulcan | 18.10.2017

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat că proiectul de modificare a legilor Justiției, întocmit de ministrul de resort, Tudorel Toader, va fi trimis la comisia parlamentară specială, condusă de Florin Iordache, care va decide "ce rămâne, ce se adaugă și ce nu rămâne".

Pe aceeași temă

 

 

 

 "Primul ministru a trimis o adresă la Ministerul Justiției, ieri, la sugestia mea, ca să primească de acolo un răspuns scris — care este calendarul prevăzut, estimat, de Ministerul Justiției necesar pentru toate procedurile guvernamentale și când ar fi posibil să ajungă în Parlament aceste proiecte de lege. În varianta scurtă era undeva în partea a doua a lunii decembrie, iar varianta lungă era în martie. Plecând de la acest răspuns, s-a luat decizia ca ceea ce are domnul ministru ca și proiect de lege (...) să transmită la comisia specială comună constituită în acest sens. Sigur că va fi participant, va fi invitat să participe la aceste dezbateri. Decizia noastră de a fi adoptate aceste legi, în această sesiune parlamentară, este neschimbată", a spus Dragnea, miercuri, la finalul ședinței Coaliției de guvernare, citat de Agerpres.

 

El a explicat că la comisie vor fi invitați specialiști.

 

"Comisia specială va decide prin raportul comun ce rămâne, ce se adaugă și ce nu rămâne. Din aceste legi și din altele. Comisia specială lucrează la mai multe legi. L-am rugat pe președintele comisiei, domnul Iordache, să invite la dezbateri cât mai mulți specialiști", a adăugat Dragnea.

 

Liderul PSD a mai spus că dezbaterile asupra proiectului de lege vor începe înainte de a veni răspunsul Comisiei de la Veneția.

 

"Din câte am înțeles, pe surse, este vorba (în solicitarea transmisă de ministrul justiției Comisiei de la Veneția — n.r) de o întrebare referitoare la procedura de numire a procurorilor șefi. Comisia specială va îndrăzni să lucreze pe celelalte prevederi și pe celelalte amendamente. Nu poate să stea țara în loc până nu vedem noi dacă numește președintele sau dacă numește CSM sau altcineva procurorii șefi. Cred că domeniul justiției are probleme. (...) Judecătorii și procurorii așteaptă să fie rezolvate", a arătat Dragnea.

 

Întrebat în legătură cu prevederile referitoare la stabilirea unui prag la abuzul în serviciu, președintele Camerei Deputaților a replicat, subliniind că el nu face recomandări în ceea ce privește legile Justiției.

 

"Eu nu fac recomandări în ceea ce privește legile Justiției. Doar o să-mi spun un punct de vedere, după ce o să văd o formă. (...) Habar nu am (care o să fie pragul la abuzul în serviciu — n.r.). Dacă ar fi după mine, ar fi zero prag, dar înțeleg că este o decizie a CCR", a mai arătat Dragnea.

 

Coaliția de guvernare a decis, miercuri, ca proiectul de modificare a legilor Justiției să fie promovat prin inițiativă parlamentară.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22