Pe aceeași temă
Europarlamentarul a comentat la RFI moțiunea simplă inițiată împotriva ministrului Justiției. Macovei a spus că Raluca Prună nu trebuie să demisioneze: “în nici un caz nu trebuie să-şi dea demisia, pentru că trebuie să stea în continuare şi să-şi facă treaba, să lupte împotriva corupţiei, să-şi facă ceea ce şi-a programat".
Fost ministru al Justiției, Macovei afirmă că "dacă politicienii nu vor anchete şi nu vor să li se confişte averile, fac moţiuni împotriva ministrului Justiţiei, de exemplu. Pe cine vedem, Ghiţă, Ponta, alţi penali în diverse etape procedurale ale proceselor sau anchetelor, penali din ALDE, penali din alte partide. Adică vin penalii, cei investigaţi sau condamnaţi sau în curs de judecată şi votează să plece ministrul Justiţiei, care vrea să continue lupta anticorupţie. Este un întuneric al minţii, care creează o astfel de situaţie. Sigur că trebuie respinsă şi lumea trebuie să susţină un astfel de ministru, pentru că altfel nu vom scăpa de aceşti politicieni hoţi, care încearcă prin orice mijloace să-i îndepărteze pe cei care vor să cureţe România".
Camera Deputaților a respins, miercuri, moțiunea simplă inițiată de ALDE la adresa ministrului Justiției, Raluca Prună. Au fost 84 de voturi "împotrivă", 45 de voturi "pentru" și 85 de abțineri. Patru deputați nu au votat.
Călin Popescu Tăriceanu, copreședintele ALDE, a anuntat acum cateva zile, la Antena 3, ca formatiunea pe care o conduce a definitivat motiunea simpla pe Justitie impotriva ministrului Raluca Pruna.
"Moţiunea este generată de declaraţiile surprinzătoare, deplasate, ale doamnei Prună. A afirmat cu nonşalanţă că drepturile omului sunt un lux pe care nu ni-l putem permite. Parlamentul funcţionează ca instituţie de control al Executivului, iar asemenea greşeli nu pot rămâne nesancţionate" a spus Călin Popescu Tăriceanu, luni, la Antena 3.
ALDE a initiat aceasta motiune simpla dupa ce ministrul Justiţiei, Raluca Prună, declarase că ordonanţa privind interceptările nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci le face efective. "Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic", a adăugat Prună.