Majoritatea din jurul PSD nu l-a votat pe Nicusor Dan in nicio comisie din Consiliu

Vlad Toma | 08.07.2016

Nicusor Dan, candidatul USB la primaria Capitalei, nu a reusit sa intre in nicio comisie din Consiliul General al Municipiului Bucuresti, nefiind votat de majoritatea PSD-UNPR-ALDE.

Pe aceeași temă

 

Nicusor Dan considera ca miscarea este ilegala, deoarece USB ar fi trebuit sa aiba 36 de reprezentanti in cele 16 comisii, insa au obtinut doar 30 de locuri, anunta Hotnews.


"PSD a chemat  pe rand partidele la negocieri. Noi am spus ca nu vrem presedinti de comisie si secretari, in schimb vrem reprezentanti proportional cu numarul de mandate obtinute in Consiliul General, asa cum prevede legea. Sunt 16 comisii a cate 7 oameni, deci 112 pozitii si noi fiind 15 consilieri din 55, ne reveneau 30 de locuri. Ei au spus ca sunt de acord si am facut nominalizarile. Azi au spus ca vor comisii si cu 9 membri, ca toate partidele sa aiba oameni in comisii. Insa, in noua situatie noi trebuia sa avem 36 de reprezentanti, nu 30, ca sa se respecte proportionalitatea. Noi am cerut cele 6 pozitii in plus. Ei s-au enervate si m-au taiat de la toate comisiiile. Si Roxana Wring a fost scoasa de la Comisia de Cultura, ramanand doar la cea de Urbanism", a declarat Nicusor Dan pentru Hotnews.


Ciprian Ciucu, consilier PNL, a anuntat pe contul sau de Facebook ca partidul pe care il reprezinta a cerut în sedința publică, prin liderul de grup, ca la următoarea ședință să existe un proiect de Hotărâre de Consiliu care să rezolve acestă situație. Ciucu a explicat de asemenea cum s-a ajuns la aceasta situatie:
 

“E absurd! Nicușor Dan nu a fost votat în nicio comisie din Consiliul General. Cum s-a ajuns aici nici mie nu-mi este foarte clar, încerc să vă explic nițel procedura.

 

De votat, se voteaza pe o lista lunga de șapte sau nouă nume, în fucție de numărul membrilor comisiei (7sau 9). Comisiile de 7 persoane au avut 8 candidați iar cele de 9 au avut 10 candidați.

 

Ieri se știa că toate comisiile vor fi formate din câte 7 membri. Între timp PSD a decis, pentru ca toate partidele să fie reprezentate în toate comisiile, să crească numărul unor comisii la 9. Pentru a-și păstra cota de reprezentare USB a cerut să poate nominaliza mai multi oameni pentru comisii, venind cu cate doi sau trei candidați acolo unde ar fi trebuit să vină cu unul sau doi.

 

Iar aici intru pe tărâmul speculațiilor, așa că vă rog luați cele ce urmează cu precauție. Pentru că doar USB a cerut să vină cu mai multe nominalizări, e probabil să-și fi atras antipatia celorlați membri ai Consiliului. Eu am insistat în discuțiile cu colegii liberali să votăm reprezentanții USD la toate comisiiile, tocmai pentru a nu mai da apă la mora USB, care vede conspirații inexistente, cu PNL în ele, la tot pasul.

 

La vot, majoritatea PSD/UNPR l-a picat pe Nicușor Dan peste tot și omul nu a mai prins nicio comisie. Am vorbit cu colegii din PNL și noi considerăm că este absurd ca un consilier general să nu fie în nicio comisie. Este o situație fără precedent, din punctul nostru de vedere trebuie găsită rapid o modalitate legală pentru ca Nicușor Dan să fie membru în comisiile în care își dorește. Reprezintă partidul care a ieșit pe locul doi la alegeri și trebuie să fie lăsat să reprezinte cetățenii.

 

Dacă va fi nevoie, sper să nu fie, voi face apel la colegii din PNL să-i cedeze locul în cel puțin într-o comisie în care-și dorește să fie, știu sigur că una dintre ele este cea de patrimoniu,” a scris Ciucu, pe pagina sa de Facebook.

 

Daca Nicusor Dan nu a avut prea mult succes, altii par sa fie mai pe placul majoritatii PSD-ALDE-UNPR. Aurelian Badulescu (PSD+UNPR) si Tudor Tim Ionescu (ALDE), cunoscut in presa sub numele de Tudy, fost amant al Oanei Zavoranu, au fost alesi ieri viceprimari ai Bucurestiului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22