Pe aceeași temă
Anunțul a fost făcut de fratele fostul edil, Mihai Mazăre, care a adăugat că fostul lider PSD și-ar fi dorit să lucreze la atelierul auto al închisorii.
„Am vorbit și astăzi cu el, mi-a spus că a fost repartizat să lucreze la atelierul de croitorie al penitenciarului. Încă nu știe ce presupune chestiunea asta, dar foarte bine, o să meargă acolo să lucreze. El poate ar fi avut o preferință spre atelierul auto, dar nu înseamnă că la atelierul de croitorie nu e bine. O să vadă cum se adaptează și, dacă la o adică ar fi o problemă, poate face o solicitare să fie mutat la atelierul auto. Bine, nu e decizia lui, e decizia conducerii penitenciarului”, a explicat Mihai Mazăre la Antena 3.
Mama lui Radu Mazăre a declarat, vinerea trecută, după ce l-a vizitat la Penitenciarul Rahova, că s-ar putea ca de săptămâna viitoare fiul ei să fie dus la muncă, la un atelier de reparaţii auto sau la tâmplărie. Ea a spus că fiul ei citeşte în penitenciar şi că nu intră în contact cu foarte multă lume, iar perimetrul unde poate ieşi este destul de mic, astfel că se învârte în cerc două ore, pentru a face mişcare.
****
Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale plajelor din Mamaia. Decizia aparține magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție și este una definitivă.
În primă instanță, fostul edil fusese condamnat de Curtea de Apel București, în acest dosar, în iulie 2017, la patru ani de închisoare cu suspendare. El e acuzat, alături de alţi funcţionari, de atribuirea nelegală a unor terenuri, prejudiciul estimat de DNA ridicându-se la 114 milioane de euro.
În același dosar au fost condamnați mai mulți inculpați. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a primit o condamnare de 5 ani cu executare, iar fostul acționar la Dinamo, Dragoș Săvulescu, are o sentință definitivă de 5 ani și jumătate. O altă condamnare în dosarul plajelor retrocedate este cea a lui Cristian Borcea.
Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu şi conflict de interese. Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017 şi a anunţat că cere azil politic în Madagascar.
Fostul primar al Constanţei s-a ascuns de justiția din România aproape un an şi jumătate în Madagascar, de unde a fost extrădat în 20 mai.