MCA cere Guvernului sa lamureasca cine finanteaza proiectul cele mai mari moschei din Europa, care ar putea fi ridicata la Bucuresti

Fara Autor | 07.07.2015

Pe aceeași temă

Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea Antisemitismului (MCA) avertizeaza ca proiectul construirii celei mai mari moschei din Europa la Bucuresti ar putea duce la incercari de transformare a acestuia intr-un centru care ar putea fi folosit ca baza regionala pentru desfasurarea unor activitati teroriste, anti-crestine, anti-democratice de catre “elemente radicale islamice”, scrie HotNews.

 

MCA solicita Guvernului sa nu dea unda verde proiectulului inainte de a lamuri cine finanteaza proiectul, care sunt grupurile politice din spatele acestuia, pentru ca edificiul nu va deveni o baza prin care va fi raspandita ura si intoleranta, se arata intr-un comuncat remis Hotnews.ro

 

"Asa cum a fost clar demonstrat in intreaga lume, moscheile si universitatile islamice sunt des implicate in suportul si pledarea pentru terorism, antisemitism si violenta impotriva “infidelilor”; evrei si crestini deopotriva. MCA Romania intotdeauna va saluta construirea oricarei Case a lui Domnezeu unde toleranta, dragostea si respectul reciproc pentru toti oamenii, indiferent de convigerile lor religioase, este predicat si promovat. Totusi, MCA Romania avertizeaza impotriva eventualelor incercari de a transforma acest proiect ambitios intr-un centru  pentru a fi folosit de elemente radicale islamice ca o baza regiolana pentru activitatile lor anti-semite, anti-crestine, anti-democratice, pro-teroare. Indemnam Guvernul  sa nu continue inainte de a investiga sursele de finantare si factiunile (n.r.: Grup de persoane unite pe baza unor interese politice comune (si care de obicei se manifesta prin violenta)) care ar putea sta in spatele constructiei moscheii, si sa se asigure ca acest centru nu va deveni o baza pentru raspandirea urii si intolerantei", se arata in comunicatul MCA, semnat de directorul organizatiei, Marko Maximillian Katz.

 

CITITI SI: Bucureștiul - centru de influență islamică?

 

Fostul presedinte Traian Basescu a criticat si el decizia guvernului de a aproba proiectul construirii edificiului si considera ca aceasta a fost una “nesabuita” , deoarece “nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara”.

 

"Avem un premier care sta pitit pe la Istanbul. Schiop, dar a luat decizia cu moscheea, ceea ce ne face sa ne gandim ca a fost operat la cap, nu la picior. E o poveste, daca n-ar fi tragica, ar fi comica (...) Astfel de decizii sunt nesabuite, daca nu chiar antinationale. Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanta, dar sa faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 6.000 de studenti mulsulmani.(...) Nu exista risc mai mare decat sa aduci studenti musulmani in tara", a spus fostul presedinte, la o intrunire a PMP, care s-a desfasurat la Pitesti.

 

Seful Cultului Musulman din Romania, Murat Iusuf, s-a declarat conseternat de afirmatiile lui Traian Basescu.si i-a cerut fostului presedinte “sa nu se implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios”.

 

“Opinia publica se doreste a fi divizata de un conflict politic cu tendinte confesionale. S-a spus (Traian Basescu — n.r.) ca dupa construirea moscheii centrale din Bucuresti vor sosi si studia in Romania 6.000 de studenti musulmani si tara noastra va devin centru al islamului din Balcani. Eu garantez ca niciodata in tara noastra nu se va infiinta o universitate teologica musulmana si, mai mult, nu exista 6.000 de studenti teologi musulmani in Bulgaria, Bosnia si Macedonia, la un loc! (...) Fostul presedinte Basescu sa nu implice Cultul Musulman intr-un conflict politic cu pretext religios!" a declarat, luni, Murat Iusuf intr-o conferinta de presa, la Constanta, citat de Agerpres.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22